Mark Hotel: Το ξενοδοχείο με την πιο ακριβή σουίτα στις ΗΠΑ

Στο Mark Hotel βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πιο ακριβή σουίτα της Αμερικής με την διανυκτέρευση να φτάνει τα 75.000 δολάρια τη βραδιά…

Χτισμένο το 1927, το πεντάστερο ξενοδοχείο προχώρησε σε ολική ανακαίνιση που διήρκεσε 4 χρόνια, από το 2006 έως το 2009, Κατά την διάρκεια αυτής η εξωτερική ιστορική όψη του κτηρίου παρέμεινε ανέγγιχτη αλλά οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου άλλαξαν άρδην με την σφραγίδα του διεθνούς φήμης σχεδιαστή Ζακ Γκρανζ (Jacques Grange). Μετά την ανακαίνιση το ξενοδοχείο απέκτησε νέα γοητεία και μετατράπηκε σε σημείο συνάντησης ντόπιων και πολλών διασημοτήτων τόσο στο εστιατορίου του Ζάν Ζορζ (Jean-Georges) όσο και στο σαλόνι του Φεντερίκ Φεκάι (Frédéric Fekkai).

Η σουίτα του βρίσκεται στον 16ο και 17ο όροφο του ξενοδοχείου, έχει έκταση 920 τετραγωνικά μέτρα κι έχει σχεδιαστεί από τον Γκρανζ. Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, τέσσερα τζάκια, έξι μπάνια και δύο μπαρ. Το ψηλοτάβανο σαλόνι της βρίσκεται στον γωνιακό πύργο του κτηρίου και είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να μετατραπεί σε αίθουσα εκδηλώσεων. Επιπλέον η σουίτα διαθέτει βεράντα 230 τετραγωνικών με θέα στο Central Park.

Παρότι το ρετιρέ δεν είναι καινούργιο, είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσβάσιμο στο κοινό για ενοικίαση. «Πριν ακόμα τελειώσει η ανακαίνιση υπήρξε ενδιαφέρον από ενοικιαστές δεν είχα καν δημοσιευτεί ούτε στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου» αναφέρει ο Όλιβεερ Λοντονουά, γενικός διευθυντής του Mark Hotel, στο Bloomberg. «Είχαμε μια οικογένεια που το νοίκιασε για 16 μήνες με κάποια έκπτωση φυσικά στην τιμή λόγω της μακράς μίσθωσης. Η μίσθωση τώρα τελείωσε και πλέον είναι διαθέσιμο στο κοινό» προσθέτει ο Λοντονουά.

Να σημειωθεί ότι μια διαμονή για 16 μήνες με τις τρέχουσες ανηρτημένες τιμές το ποσό φτάνει τα 36,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ερωτηθείς αν θεωρεί την τιμή διανυκτέρευσης υψηλή ο κ. Λοντονουά απαντά συγκρίνοντας την σουίτα του Mark Hotel με αυτή του βασικού ανταγωνιστή, του Four Seasons, τονίζοντας ότι η δεύτερη έχει μόνο ένα υπνοδωμάτιο και τέσσερις βεράντες και κοστίζει 50.000 δολάρια τη βραδιά. «Το δικό μας ρετιρέ είναι πολύ μεγαλύτερο και μάλιστα οι επισκέπτες απολαμβάνουν όλες τις υπερπολυτελείς παροχές του Mark Hotel».

Στην ίδια πολυτελή στρατόσφαιρα, το Plaza προσφέρει την Royal Σουίτα του με τρία υπνοδωμάτια, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, σεφ στην κουζίνα και επίχρυσες λεπτομέρειες 24 καρατίων στο μπάνιο, για περίπου 40.000 δολάρια τη βραδιά.. Το Mandarin Oriental από την άλλη δίνει την υπερπολυτελή σουίτα του η οποία είναι διακοσμημένη με μια συλλογή σύγχρονων έργων τέχνης επιμελημένη από το Whitewall, έναντι 36.000 δολαρίων τη βραδιά.

Για να συναγωνιστεί επάξια τους λοιπούς μεγάλους παίκτες της αμερικανικής ξενοδοχίας η σουίτα του Mark Hotel πέρα από τις παραδοσιακές παροχές του ξενοδοχείου, όπως εικοσιτετράωρη υπηρεσία δωματίου, ιστιοφόρο, δωρεάν ποδήλατα κ.ά, υπόσχεται στους πελάτες της οι οποίοι είναι από αρχηγοί κρατών και ζάπλουτοι επιχειρηματίες έως και διασημότητες ότι θα έχουν διαθέσιμη μια Bentley για τις μετακινήσεις τους καθώς και δικό τους προσωπικό ασφαλείας. Και οι παροχές δεν σταματούν εκεί. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε πελάτη υπάρχει κάθε φορά και μια «έκπληξη». «Ένα σπάνιο μπουκάλι κρασί ή σακέ που θα εντυπωσιάσει τον επισκέπτη που είναι λάτρης των γεύσεων ή ένα τηλεσκόπιο για όσους αγαπούν την αστρονομία είναι μερικά παραδείγματα των εκπλήξεων που επιφυλάσσουμε για κάθε πελάτη μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το αστρονομικό της τιμής της η πληρότητα της σουίτας αγγίζει ήδη το 50%…

 

Πηγή: insider.gr