Ιαν 06

Alpha Bank: Πώληση μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων της Alpha Bank Romania

Σε οριστική συμφωνία για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων συνολικού υπολοίπου ύψους 360 εκατ. ευρώ περίπου προχώρησε η Alpha Bank A.E. από κοινού με την Alpha Bank ΑΛΦΑ+1,60% Romania S.A.

Το χαρτοφυλάκιο θα πωληθεί σε εταιρείες που χρηματοδοτήθηκαν από κοινοπραξία διεθνών επενδυτών, στην οποία περιλαμβάνονται η Deutsche Bank AG, επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της AnaCap Financial Partners LLP και επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της APS Investments S.à.r.l.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων.

Όπως επισημαίνει η Alpha Bank σε σχετική της ανακοίνωση, με την εν λόγω συναλλαγή, καθώς και με την πώληση το τρίτο τρίμηνο του 2017 ενός χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων λιανικής συνολικού υπολοίπου ύψους 50 εκατ. ευρώ περίπου σε εταιρεία του νορβηγικού ομίλου B2Holding ολοκληρώνονται οι ενέργειες της τράπεζας για την πώληση ενός σημαντικού μέρους των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της στη Ρουμανία.

Η συναλλαγή συμβαδίζει πλήρως με το σχέδιο αναδιαρθρώσεως της τράπεζας και συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του, ενώ ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων των ανωτέρω συναλλαγών αναμένεται να έχει θετική επίπτωση για την τράπεζα λογιστικά και κεφαλαιακά, καταλήγει.

naftemporiki.gr