6 περιπτώσεις ανθρώπων που ήταν πλούσιοι αλλά δεν το ήξεραν!

Επί δεκαετίες, ένας άνδρας στο Μίσιγκαν χρησιμοποιούσε μια μεγάλη πέτρα ως σφήνα πόρτας. Αποδείχτηκε, αν και αργά, πως επρόκειτο για ένα κομμάτι μετεωρίτη αξίας 100.000 ευρώ!

Χρησιμοποιούσε ως σφήνα πόρτας έναν μετεωρίτη αξίας… 100.000 δολαρίων!

Όμως, η περίπτωση του συγκεκριμένου κυρίου που αγνοούσε πως είχε στην κατοχή του κάτι τόσο πολύτιμο, δεν είναι η μόνη. Ιδού μερικές από τις πιο κραυγαλέες «γκάφες» που θα σας ενθαρρύνουν να… ξανακοιτάξετε το πατάρι σας…

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ένας οικονομικός αναλυτής αγόρασε από παζάρι ένα αντίγραφο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας έναντι τεσσάρων δολαρίων. Σύντομα αποδείχτηκε πως επρόκειτο για ένα από τα 500 αυθεντικά αντίγραφα της πρώτης έκδοσης τού 1776. Ένα ιστορικό κειμήλιο που, το 1991, δημοπρατήθηκε από τον Οίκο Σόθμπις στην πρωτοφανή τιμή των 2,42 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Επρόκειτο μακράν για την υψηλότερη τιμή δημοπρασίας αντιγράφου της Διακήρυξης», τόνιζε αργότερα ο Ντέιβιντ Ρέντεν, αντιπρόεδρος του Σόθμπις – Πηγή photo: Wikimedia

 Στον τοίχο της είχε κρεμασμένο ένα κεραμικό πιάτο που είχε αγοράσει λιγότερο από 100 δολάρια το 1970. Το 2014, πήγε σε μία τηλεοπτική εκπομπή εκτίμησης αντικειμένων για να διαπιστώσει πως τόσες δεκαετίες είχε στην κατοχή της ένα πιάτο toy 1955 από τα περίφημα κεραμικά Μαδούρα του Πικάσο.

Plate

Η αξία του μαύρου αυτού κεραμικού πιάτου δια χειρός Πικάσο ξεπερνούσε τα 10.000 δολάρια – Πηγή Photo: Screenshot YouTube/ Antiques Roadshow PBS

Πριν από χρόνια ένας Φιλιππινέζος ψαράς ψάρευε στα ανοιχτά της νήσου Palawan, όταν στην άγκυρά του σκάλωσε κάτι. Βουτώντας ανακάλυψε ένα περίεργο… πέτρωμα, το οποίο κράτησε και φυλούσε κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του για γούρι. Μία μέρα το σπίτι του τυλίχθηκε στις φλόγες κι ήταν αυτό που έγινε αιτία να διαπιστώσει πόσο πλούσιος ήταν. Ανάμεσα σε αυτό που πρόλαβε να σώσει ήταν και το αλλόκοτο θαλάσσιο εύρημά του, το οποίο, όπως αποδείχτηκε ήταν ένα μαργαριτάρι πέντε φορές μεγαλύτερο από αυτό που μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρείτο το μεγαλύτερο στον κόσμο, αξίας ακόμη και 100 εκατομμυρίων δολαρίων!

pearl

Το μαργαριτάρι είχε μήκος 67 εκατοστά και βάρος 34 κιλά – Πηγή Photo: Aileen Cynthia Amurao

Για χρόνια ήταν κάπου παραπεταμένο. Μία δικηγόρος το αγόρασε το 2015 για μόλις 995 δολάρια. Όταν η NASA διαπίστωσε το κολοσσιαίο λάθος, πως δηλαδή ο μικρός σάκος στον οποίο ο Νιλ Άρμστρονγκ είχε συλλέξει σεληνιακή σκόνη και θραύσματα πετρωμάτων στην αποστολή Apollo 11 είχε πουληθεί σε εξευτελιστική τιμή, προσπάθησε να ανακτήσει το αντικείμενο. Μάταια. Τώρα, σε δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s, το ιστορικής αξίας σακουλάκι πουλήθηκε έναντι 1,8 εκατ. δολαρίων!

Video: 1,8 εκατ. δολάρια για το σακουλάκι με τη σεληνιακή σκόνη του Νιλ Άρμστρονγκ

 

Πέντε δολάρια είχε αγοράσει ο Άντι Φιλντς πέντε προσωπογραφίες από αγορά του Λας Βέγκας και, παρά την επιμονή του πωλητή πως τα σκίτσα ανήκαν στη θεία του που έκανε μπεϊμπισίτιτινγκ στον Άντι Γουόρχολ, δεν τις είχε περί πολλού. Ο ίδιος έμεινε αποσβολωμένος όταν διαπίστωσε πως ο πωλητής τού έλεγε αλήθεια. Όταν επεχείρησε να αλλάξει κορνίζα σε μία από αυτές, ο Φιλντς διαπίστωσε πως στο πίσω μέρος της υπήρχε η υπογραφή του Γουόρχολ. Η αξία του σπάνιου έργου τέχνης εκτιμήθηκε στα τουλάχιστον δύο εκατομμύρια δολάρια!

Ο πωλητής του αντικειμένου τον είχε προειδοποιήσει – Πηγή Photo: YouTube/Andy Fields

Ο Ρόμπερτ Γουόρεν, ψάχνοντας στην ντουλάπα της γκαλερί τέχνης που διατηρεί στην Αϊόβα, εντόπισε κάτι ευτελούς αξίας, όπως νόμιζε αρχικά. Αποδείχτηκε πως ήταν ένας ξεχασμένος πίνακας του Ολλανδού Otto van Veen, αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Video: Ανακάλυψε τυχαία στην ντουλάπα του έναν πίνακα 4 εκατ.δολαρίων

 

Πηγή: cnn.gr