Ιαν 22

ΗΠΑ: Επετεύχθη συμβιβασμός στη Γερουσία – Ανοίγουν ξανά οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες

Προσωρινή συμφωνία για να ξεπεραστεί ο σκόπελος του κλεισίματος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ επετεύχθη στο άνω σώμα του Κογκρέσου, Γερουσία, μεταξύ των πλειοψηφούντων Ρεπουμπλικανών και των μειοψηφούντων Δημοκρατικών.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ψηφίσουν από κοινού προσωρινό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την επάνοδο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ στην κανονικότητα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε καλέσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, από το οποίο προέρχεται και ο ίδιος, να εξετάσει την πιθανότητα να αλλάξει τον κανονισμό της Γερουσίας και να ψηφίσει προϋπολογισμό με 51 ψήφους σε σύνολο 100 γερουσιαστών και όχι 60, όπως είναι σήμερα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη αναγκαίο κι έτσι η αναγκαιότητα αυξημένης πλειοψηφίας για τη λήψη τέτοιων αποφάσεων στη Γερουσία θα παραμείνει ως έχει.

Νωρίτερα, ο επίσης Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάτω σώματος του Κογκρέσου, Πολ Ράιαν, είχε καλέσει τους Δημοκρατικούς γερουσιαστές να άρουν το αδιέξοδο.

naftemporiki.gr