Δάσος της Στροφυλιάς: Ολονύκτια μάχη των πυροσβεστών με την πύρινη λαίλαπα

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι άνδρες των Πυροσβεστικών δυνάμεων από Ηλεία, Αχαία και Αιτωλοακαρνανία για να σώσουν το κόσμημα της Πελοποννήσου, το δάσος της Στροφυλιάς από τις φλόγες.


 

Ανυπολόγιστο είναι μέχρι τώρα το μέγεθος της καταστροφής που άφησε από το πέρασμά της η πυρκαγιά η οποία έχει τεθεί σε ύφεση με τα αεροσκάφη να επιχειρούν εκ νέου από νωρίς το πρωί της Τετάρτης και τις αναζωπυρώσεις μέχρι τώρα να ελέγχονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν δυο καναντέρ, 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η φωτιά ξεκίνησε σύμφωνα με μαρτυρίες περίπου στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης από την θέση  Βαλόστανη και αφού πέρασε την άσφαλτο άρχισε να κατακαίει δασική έκταση στο Κουνουπελάκι και πλησίαζε το Φάλαρι και το Μεγάλο Πεύκο. Στόχος των πυροσβεστών ήταν να σταματήσουν την φωτιά στο ρέμα Ρούσκουλα.

Εναέρια μέσα πυρόσβεσης δεν υπήρχαν στην Ανδραβίδα και έτσι ήρθαν με μεγάλη καθυστέρηση και προβλήματα από Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη.

Τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης ανέλαβε υποστράτηγος κ. Αχιλλέας Τζουβάρας Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, ο ταξίαρχος κ Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, οι διοικητές Πυροσβεστικής  υπηρεσίας Πύργου κ. Δημήτρης Αντωνάκης και Λεχαινών.

Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας βρέθηκε στην περιοχή από την πρώτη στιγμή με τους συνεργάτες του. Είδαμε επίσης και τους: αντιπεριφερειάρχες  Γ. Γεωργιόπουλος,  Πάνος Μπράμος, Γ. Αλεξόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Αρβανιτάκης, ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ, οι αντιδήμαρχοι Α. Μίγκος, Χρ. Παλαιολόγος και Τ. Μυλωνόπουλος, ο γεν. γραμματέας του δήμου Ν. Σοφιανόπουλος, ο υπ. Δήμαρχος κ. Μάλιαρης Διονύσης, δημοτικοί σύμβουλοι,  η πρόεδρος της  Μανωλάδας Πόλη Μπιτούνη και άλλοι.

 

Πηγή: patrisnews.com