Φώφη Γεννηματά: «Ναι» σε ειλικρινή διάλογο

Αναγκαίο χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά τον «νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο μεταξύ των πολιτικών κομμάτων» κατά τον χαιρετισμό της στο 11ο τακτικό συνέδριο της Ν.Δ.

Τόνισε, όμως, ότι ο διάλογος πρέπει να είναι ειλικρινής με καθαρές θέσεις και προθέσεις, με στόχο την επίτευξη συγκλίσεων για τα μεγάλα θέματα που αφορούν το παρόν αλλά και την προοπτική της χώρας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι πρέπει να επιδιωχθεί με ειλικρίνεια εθνική συνεννόηση, που όμως «δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με κυβερνητικές συνεργασίες.

«Ας μιλήσουμε καθαρά. Η περίοδος του μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και νέες πραγματικότητες δημιουργούνται. Όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας δεν είναι σε επαφή με τη νέα πραγματικότητα που υπάρχει και στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα», πρόσθεσε. 

Τέλος, η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι «λέμε όχι σε όσους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, επιδιώκοντας “πολιτικά μέτωπα” κάθε μορφής που διχάζουν».

«Γιατί εμείς», κατέληξε, «ανοιχτά “μέτωπα” έχουμε με το λαϊκισμό και τη συντήρηση. Είναι ώρα να ενώσουμε και όχι να διχάζουμε τον λαό μας».

Πηγή: naftemporiki.gr