Το Instagram υποκλίνεται στη μεσσηνιακή Μάνη

Ο διεθνής ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet αποθέωσε την Πελοπόννησο και κούνησε το δάχτυλο στους τουρίστες που την έχουν χαμηλά στις προτιμήσεις τους, όταν σκέφτονται να επισκεφτούν τη χώρα μας.

Στο ετήσιο top 10 του, λοιπόν, με τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2016 κατέταξε στην πρώτη θέση την Πελοπόννησο, μπροστά από επίσης πολύ δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Βενετία και οι Κανάριοι Νήσοι.

Και εμείς εδώ αποφασίσαμε να σου δείξουμε μία μαγική γωνιά της Πελοποννήσου, τη μεσσηνιακή Μάνη, για να ξεκινήσεις το ταξίδι σου σε ένα μέρος του τόπου μας, που δεν έχει κερδίσει την προσοχή που του αξίζει, ούτε από εμας τους ίδιους.

Η Μεσσηνιακή Μάνη (ή Αποσκιερή ή Έξω Μάνη) ξεχωρίζει απ’ την Λακωνική για το πράσινό της, τις σκιές της και τα δροσερά νερά της, σε αντίθεση με τη Λακωνική όπου το τοπίο είναι κάπως πιο άγριο.

Τσέκαρε 9 μέρη της Μάνης για να επισκεφτείς αυτό το καλοκαίρι.

1. Καρδαμύλη
38 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, η Καρδαμύλη αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό της δυτικής Μάνης, καθώς συνδυάζει το πράσινο και τη θάλασσα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της ευρύτερης περιοχής. Προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες, με την παλιά πόλη να ενθουσιάζει με τα υπέροχα κτίσματα της και τους αναστηλωμένους πύργους που αψηφούν το πέρασμα των χρόνων. Απαραίτητη στάση, μην το σκεφτείς καθόλου.

 

2. Στούπα

Η Στούπα έχει χτιστεί πίσω από μία υπέροχη παραλία, οργανωμένη, που τραβάει τη νεολαία τα καλοκαίρια και τη διασκεδάζει μέχρι το βράδυ, με τα μπαράκια και τα πάρτι της.

3. Παραλία Καλογριάς
Και μόνο που σ’ αυτήν την παραλία έζησαν για δύο χρόνια ο Νίκος Καζαντζάκης με τον Γεώργιο Ζορμπά (1917-1918) για να κάνουν αυτήν την αποτυχημένη “μπίζνα” που οδήγησε τον Έλληνα λογοτέχνη να γράψει το γνωστό του έπος, κάτι θα πρέπει να σου λέει. Και αν δεν σε νοιάζει αυτό, ίσως σε ψήσει η χρυσαφένια αμμουδιά.

4. Παραλία του Φονιά
Η παραλία με το απειλητικό όνομα βρίσκεται μόλις 2,5 χιλιόμετρα από την Καρδαμύλη και αποτελεί μία κρυφή γωνιά γι’ αυτούς που ξέρουν την Μάνη λίγο καλύτερα απ’ τους υπόλοιπους.

5. Άγιος Νικόλαος (Σελινίτσα) 
Γραφικό ψαροχώρι ο Άγιος Νικόλαος, τον τελευταίο καιρό δέχεται ορδές τουριστών, αλλά αντιστέκεται και κρατάει το μοναδικό του χρώμα.

6. Καταφύγι
Μια παραλία μοναδικής ομορφιάς, με λαξεμένους απ’τη θάλασσα και τον χρόνο βράχους, που θα σε μαγέψει περισσότερο και απ’ το να είχες ξαπλώσει σε συνηθισμένη άμμο. Τσέκαρε τοπίο.

7. Κιτριές 
Ένα γραφικό χωριουδάκι, το πιο κοντινό στην Καλαμάτα από όσα είδες μέχρι στιγμής, με απίστευτα νερά.

+Bonus

8. Βάθεια
Το χωριό Βάθεια βρίσκεται στην λακωνική Μάνη, αλλά δεν θα μπορούσαμε να μην το αναφέρουμε γιατί εδώ στο Provocateur το λατρεύουμε. Όταν τελειώσεις την περιήγηση στη Μεσσηνιακή Μάνη και περάσεις στην υπόλοιπη, ξεκίνα από εδώ, ένα χωριό που μέχρι το 1980 ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο και η άγρια ομορφιά του σε σκλαβώνει.

 

Πηγή: http://provocateur.gr