Νοέ 26

Το πόθεν έσχες του Πάγκαλου πριν την σύνταξη των 370 ευρώ

Οκτώ χρόνια μετά το “μαζί τα φάγαμε” ο κ. Πάγκαλος μας λέει πως βρίσκεται “κάτω από τα όρια της φτώχειας” και πως λαμβάνει βουλευτική σύνταξη που φτάνει μόλις στα 370 ευρώ. Και ζητά και κρεμάλες στο Σύνταγμα.


Ήταν 21 Σεπτεμβρίου του 2010 όταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος έλεγε από το έδρανό του στη Βουλή:

“Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας “πώς τα φάγατε τα λεφτά”, που μας ρωτάει ο κόσμος, είναι αυτή: Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής”.

Λίγους μήνες πριν είχε δημοσιευθεί το πόθεν έσχες του (στοιχεία του 2009) στο οποίο εμφανιζόταν ως κάτοχος 53 ακινήτων, κατέγραφε έσοδα ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της τάκης των 111.948 ευρώ ( λοιπά εισοδήματα 44.915 ευρώ), ενώ το 2008 το εισόδημά του έφτανε στα 640.000 ευρώ.

Το 2009 είχε την επικαρπία σε 4 διαμερίσματα στην Αθήνα, το 50% σε 1 διαμέρισμα στην Αθήνα καθώς και το 50% σε 1 οικόπεδο στην Αθήνα. Παράλληλα είχε την πλήρη κυριότητα σε 4 γραφεία στην Αθήνα, διέθετε το 25% σε 4 αγροτεμάχια στην Ελευσίνα, το 16% σε 2 ακόμα αγροτεμάχια στην Ελευσίνα, το 50% σε ένα οικόπεδο στου Παπάγου, ένα οικόπεδο στη Σαρωνίδα, ένα στην Εύβοια και το 50% σε ένα άλλο οικόπεδο στην Εύβοια, ενώ στην κατοχή του εμφανιζόταν να είναι το 30% 2 διαμερισμάτων στην Χαλκίδα. Διέθετε επίσης ποσοστά από 25% έως 50% σε οικόπεδα , βοσκοτόπια, αγροτεμάχια και σε 3 διαμερίσματα στη Χαλκίδα καθώς και 6 αγροτεμάχια στην Τζιά.

Την ίδια χρονιά είχε πουλήσει οικόπεδο στη Σαρωνίδα και εισέπραξε το ποσό των 348.916 ευρώ και 3 διαμερίσματα στην Εύβοια από την πώληση των οποίων εισέπραξε 100.000 ευρώ. Η σύζυγος του κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη εμφάνιζε στην κατοχή της 4 διαμερίσματα, 1 γραφείο, 2 πάρκινγκ, 5 οικόπεδα στα Καλύβια καθώς και 1 αγροτεμάχιο στη Τζιά.

Παράλληλα, η ίδια εκποίησε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της εθνικής τράπεζας και εισέπραξε 55.340 ευρώ. Ο κύριος Πάγκαλος διέθετε με το πόθεν έσχες του ’09, 15.536 καταθέσεις στην εθνική και 426 ευρώ στην Alpha, ενώ η σύζυγος του διέθετε καταθέσεις ύψους 51.835 ευρώ στην εθνική τράπεζα. Τότε ο πρώην ΥΠΕΞ έλεγε πως τα περισσότερα χρήματά του πήγαιναν στην εφορία και πως τα ακίνητα προέρχονταν από κληρονομιά. Προφανώς όμως και είχε/έχει να πουλήσει ακίνητα-περιουσιακά στοιχεία, σε αντίθεση με πολλούς άλλους.

Οκτώ χρόνια μετά, ο κ. Πάγκαλος μας λέει πως βρίσκεται “κάτω από τα όρια της φτώχειας” και πως λαμβάνει βουλευτική σύνταξη που φτάνει μόλις στα 370 ευρώ. Δήλωση που αποτελεί θρασύτατη προσβολή για τους ανέργους, τους άπορους, εκείνους που προσπαθούν να επιβιώσουν με μία σύνταξη ζώντας παιδιά και εγγόνια, για τους συγγενείς εκείνων που έχασαν τη ζωή τους μέσα στην κρίση και εξ αιτίας της κρίσης, για τον μέσο Έλληνα που έχει δει το εισόδημά του να συρρικνώνεται και τις εργασιακές σχέσεις να διαλύονται ολοκληρωτικά.

Προφανώς του κ. Πάγκαλου του λείπει η “μεγάλη ζωή” και η υπεραξία, και πλέον φτάνει στην απόλυτη απαξίωση της οποιασδήποτε ηθικής και σεβασμού, ξεχνώντας τις δικές του ευθύνες και τις δικές του υπογραφές.

Το χειρότερο όμως είναι πως ο πάλαι ποτέ κραταιός Πάγκαλος τολμά να ξεδιπλώνει ρητορική μίσους, ζητώντας κρεμάλες στο Σύνταγμα για την κυβέρνηση και κάποιοι τον αποθεώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι δηλώσεις αυτές δεν αποτελούν ατάκες ενός “γραφικού”. Είναι επικίνδυνες και ντροπιαστικές για τον ίδιο και για το παρελθόν του.

 

Πηγή: news247.gr