Μαΐ 31

Τι δήλωνε ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος του Γραικού στη Νικολούλη

Ψύχραιμος, πειστικός και μιλώντας μόνο με καλά λόγια για το θύμα του είχε εμφανιστεί στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού.


Στο βίντεο διάρκειας 12 λεπτών ο 47χρονος έμπορος που δολοφόνησε τον Γραικό -με θολωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και αλλοιωμένη φωνή- αναφέρεται στα λεπτά που ακολούθησαν μετά τη συναλλαγή που είχαν, δηλώνοντας πλήρη άγνοια για ό,τι συνέβη στον άτυχο επιχειρηματία.

Παρά ταύτα, η Αγγελική Νικολούλη φαίνεται πως αντιλήφθηκε τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε, καθώς και το σημείο με το νωπό τσιμέντο στο οποίο, τελικά, βρέθηκε η σορός και το αυτοκίνητο του Δημήτρη Γραικού.

Δολοφόνος Γραικού: Ηπιαμε τσιπουράκι, κάναμε τους λογαριασμούς μας και φύγαμε

Παρότι περιγράφει με λεπτομέρειες τη διαδρομή που έκανε ο ίδιος, σε ό,τι αφορά το 59χρονο θύμα διατηρεί τη στάση… «δεν είδα, δεν γνώριζα, δεν κατάλαβα». Μεταξύ άλλων, μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη εύχεται «να βρεθεί ο άνθρωπος να ησυχάσουμε κι εμείς!».

Στο σχετικό βίντεο ο δολοφόνος του Γραικού εξηγεί για τις μοιραίες ώρες προ της εξαφάνισης ότι «μόνοι μας καθίσαμε, κάναμε τους λογαριασμούς και ξεκινήσαμε να φύγει ο καθένας με το αυτοκίνητό του».

Στη συνέχεια, όπως είπε, «του έδωσα τα λεφτά, 17.000 ευρώ, και φύγαμε από εδώ». Οταν ερωτήθηκε αν ο Γραικός του είπε πού επρόκειτο να πάει, εκείνος απάντησε «τίποτα, όχι».

«Οποιος έχει κάποιο στοιχείο να πάει στην Ασφάλεια»

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο αν κάτι συνέβη με τα χρήματα, όπως, για παράδειγμα, να διαπίστωσε ο Γραικός ότι ήταν λιγότερα, ο έμπορος τονίζει:

«Τα χρήματα όλα είναι πληρωμένα, υπάρχουν καταθέσεις, επιταγές εξοφλημένες. Ο,τι ζώα παίρνουμε τα πληρώνουμε επί τόπου».

Αμέσως μετά, η Αγγελική Νικολούλη τον ρωτά αν καβγάδισαν με τον 47χρονο να λέει: «Οποιος έχει κάποιο στοιχείο να το πει στην Ασφάλεια (…). Οι συζητήσεις μας ήταν καθαρά επαγγελματικές».

«Εγώ με τον Γραικό κάναμε δέκα σφαγές, μυστήριο η εξαφάνιση»

Ο έμπορος, που δεχόταν διαρκώς ερωτήσεις από την Αγγελική Νικολούλη, είπε σε κάποιο σημείο ότι επικοινώνησε μαζί του ο ανιψιός του Γραικού. «Με πήρε ο ανιψιός και μου είπε “ο θείος μου δεν ήρθε”. Εφυγε, δεν ξέρω, του απάντησα εγώ» τόνισε συγκεκριμένα.

Εντύπωση προκάλεσε και η απάντησή του στην ερώτηση αν θεωρεί ότι πρόκειται για μυστήριο το να εξαφανιστούν αυτοκίνητο και άνθρωπος με αυτόν τον τρόπo:

«Μόνο μυστήριο; Με αυτό το παλιαυτοκιόνητο θα έβγαινε εξωτερικό; Με τίποτα! […]Ακούγονται πολλά και διάφορα. Τον γνώριζα σαν κτηνοτρόφο και ήξερα ποιος είναι. Κι αυτός με γνώριζε και γι’ αυτό με πήρε τηλέφωνο».

Δολοφόνος Γραικού: Να βρεθεί ο άνθρωπος να ησυχάσουμε κι εμείς

Ερωτηθείς στη συνέχεια αν θεωρεί έντιμο τον Δημήτρο Γραικό, ο δολοφόνος του απαντά:

«Για μένα είναι εντάξει. Εγώ με τον Γραικό κάναμε 10 σφαγές».

Σε εκείνο το σημείο μάλιστα ο έμπορος εκφράζει την ευχή «να βρεθεί ο άνθρωπος να ησυχάσουμε κι εμείς. Οποια κι αν είναι η κατάληξη».

Να σημειωθεί ότι στη διαδρομή που έκανε με τον έμπορο, η Αγγελική Νικολούλη διαπίστωσε ότι υπήρχε μια φρέσκια τσιμεντένια κατασκευή στην κτηνοτροφική μονάδα του ύποπτου εμπόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς δεν έλαβε πειστικές απαντήσεις, ζήτησε από τις Αρχές να ερευνήσουν το σημείο, όπως και έγινε.

 

Πηγή: iefimerida.gr