Σεπ 05

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ο «Δον Ζουάν», στο Ρωμαικό Ωδείο Πάτρας

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, ολοκληρώνει τις παραστάσεις του στην περιφέρεια ο «Δον Ζουάν», η παράσταση που απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς.Μια παραγωγή της 5ης Εποχής , σε σκηνοθεσία ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ.

Στον Δον Ζουάν, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Ο Μολιέρος οδηγεί στα άκρα το προφίλ του ακόλαστου ήρωα. Μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τα ερωτικά επιτεύγματα του Δον Ζουάν στη φιλοσοφία του. Τον προικίζει με οξύνοια που του επιτρέπει να δικαιολογεί τις πράξεις του μέσα από τον αδιαφιλονίκητο ορθολογισμό ενός ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλλει. Γι’ αυτόν, διαρκής αναζήτηση της ηδονής ουσιαστικά σημαίνει διεκδίκηση της απόλυτης ελευθερίας με την αποτίναξη κάθε συναισθηματικού, ηθικού, κοινωνικού, οικογενειακού και θρησκευτικού φραγμού. Συνθέτει έτσι το απόλυτα σαγηνευτικό αλλά και επίφοβο πορτρέτο ενός προβοκάτορα, που υπονομεύει θεσμούς, κανόνες και αξίες και παραβιάζει κοινωνικά ταμπού, προκαλώντας τη συντηρητική κοινωνία κάθε εποχής.

Προκλητικό μείγμα κοινωνικής σάτιρας και μεταφυσικής ανησυχίας, το έργο που υπήρξε αντικείμενο σκανδάλου και λογοκρισίας από την πρώτη κιόλας παρουσίασή του και πολεμήθηκε στην εποχή του όσο κανένα, διατηρεί μέχρι σήμερα το σφρίγος και την ανατρεπτική του δύναμη.

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ, δημιουργός της 5ης Εποχής, έχοντας στο ενεργητικό του, πολλές παραγωγές υψηλού επιπέδου και αισθητικών απαιτήσεων που παρουσιάστηκαν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, επί σειρά ετών.

Στο ρόλο του Δον Ζουάν ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ, Ελβίρα η ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ , Σγαναρέλ ο ΜΑΚΗΣ  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΗΣ, ΗΡΩ  ΜΠΕΖΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ, ΕΛΙΖΑ ΣΚΟΛΙΔΗ

Την καινούργια μετάφραση υπογράφει η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ.

Σκηνικό – κοστούμια ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ,  Μουσική ΝΙΚΟΣ  ΠΛΑΤΥΡΑΧΟΣ, Κινησιολογική επεξεργασία ΣΕΣΙΛ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ, Συνεργάτης κινησιολόγος ΝΙΚΟΛΕΤΑ  ΚΑΡΜΙΡΗ, Φωτισμοί ΝΙΚΟΣ  ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, βοηθός σκηνοθέτης ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Τιμές εισιτηρίων: 18e Κανονικό | 15e Φοιτητικό– ΑΜΕΑ – Ανέργων – Άνω 65

Προπώληση: ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ | DISCOVER |  ΔΟΥΡΟΣ |  Viva.gr

Πληροφορίες: 210 6085797 | 6958 616823 | 5seasonart@gmail.com