Φεβ 08

Σύμβουλος του Λευκού Οίκου παραιτήθηκε μετά από καταγγελίες σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία

Την παραίτησή του υπέβαλε ένας ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, ο Ρομπ Πόρτερ, αφού κατηγορήθηκε δημόσια από δύο πρώην συζύγους του για ενδοοικογενειακή βία.

«Ο πρόεδρος (των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ) και ο προσωπάρχης (του Λευκού Οίκου στρατηγός ε.α. Τζον Κέλι) είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και στην απόδοσή του», ανέφερε την Τετάρτη κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. Η ίδια πρόσθεσε ότι ο Πόρτερ «παραιτείται από τον Λευκό Οίκο» αλλά θα παραμείνει προσωρινά για να εγγυηθεί μια ομαλή μετάβαση.

Ο Πόρτερ, διευθυντής προσωπικού και αρμόδιος μεταξύ άλλων για πολλά από τα έγγραφα που έφθαναν στο γραφείο του αμερικανού προέδρου προς υπογραφή, ανέφερε σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε πως παραιτείται παρότι οι «σκανδαλώδεις κατηγορίες» σε βάρος του είναι «ψευδείς».

Η Κόλμπι Χόλντερνες, η μία πρώην σύζυγος του Πόρτερ, δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail ότι ο άνδρας είχε αποπειραθεί να τη στραγγαλίσει και την είχε γρονθοκοπήσει στη διάρκεια του γάμου τους. Η Τζένιφερ Γουίλομπι, η άλλη πρώην σύζυγος του Πόρτερ, δήλωσε στον ιστότοπο The Intercept πως είχε υποστεί σωματική και ψυχολογική κακομεταχείριση από τον άνδρα της όταν ήταν παντρεμένοι.

Δύο φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στη Daily Mail εικονίζουν τη Χόλντερνες με μαυρισμένο μάτι, αποτέλεσμα μιας γροθιάς του Πόρτερ, σύμφωνα με την ίδια.

Στην ανακοίνωσή του, ο σύμβουλος της προεδρίας κατήγγειλε μια «ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησής του» και είπε ότι οι προ 15ετίας φωτογραφίες «δεν έχουν καμιά σχέση» με το τι είχε συμβεί.

Ο Ρομπ Πόρτερ είχε συμμετάσχει ενεργά στις προετοιμασίες για την ομιλία του Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters, naftemporiki.gr