Συνέχεια της κακοκαιρίας από το βράδυ

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

α) τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς νότιους ανέμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν: 

– απόψε τα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

– την Τετάρτη τις πρωινές ώρες πιθανώς τις Κυκλάδες και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

β) τις κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις:

– απόψε σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 400 με 500 μέτρα), της Θεσσαλίας και της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 600 με 700 μέτρα), της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 200 με 300 μέτρα), καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

– την Τετάρτη μέχρι το μεσημέρι σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδικής) (πάνω από τα 200 περίπου μέτρα) και μέχρι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Τετάρτη σταδιακή πτώση από τα βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί την Τετάρτη το βράδυ και την Πέμπτη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος κατά τόπους στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα είναι ολικός. 

naftemporiki.gr