Στο Χονγκ Κονγκ το ακριβότερο σπίτι του κόσμου

Η αγορά κατοικίας του Χονγκ Κονγκ είναι η ακριβότερη του κόσμου, καθώς ακόμη και μερικά τετραγωνικά μέτρα κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Μια αγγελία όμως που εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες σε εξειδικευμένα μεσιτικά γραφεία σπάει όλα τα ρεκόρ.

Ένα σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων σε μια από τις πιο ακριβές γειτονιές του Χονγκ Κονγκ πωλείται στο αστρονομικό ποσό των 446 εκατ. δολαρίων. Περίπου 40 εκατ. δολάρια παραπάνω από την μέχρι στιγμής πιο ακριβή αγγελία σπιτιού στον κόσμο.

Σε αντίθεση όμως με τη Villa Les Cedres στη Νότια Γαλλία η οποία τέθηκε προς πώληση πέρσι για 409 εκατ. δολάρια και είναι μια έπαυλη 14 δωματίων και ηλικίας 188 ετών, το σπίτι στο Χονγκ Κονγκ δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό.

Σε σχέση με τις συνηθισμένες πολυτελείς κατοικίες το σπίτι που βρίσκεται σε οικόπεδο 1,5 στρέμματος στο νούμερο 24 της Middle Gap Road είναι μάλλον «ταπεινό». Διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, πισίνα και δύο θέσεις παρκινγκ. Είναι πλήρως επιπλωμένο με αισθητική του 1990.

Αυτό που σύμφωνα με τους ειδικούς ανεβάζει την τιμή είναι η τοποθεσία και όχι το κτήριο. «Το σπίτι είναι παλιό. Αν κάποιος πληρώσει τόσα πολλά, τότε λογικά θα το γκρεμίσει για να φτιάξει κάτι καλύτερο στη θέση του», αναφέρει στο Bloomberg ο Λόρενς Μπράουν σύμβουλος τηςExecutive Homes Hong Kong.

Το ρεκόρ της πιο ακριβής πώλησης στο Χονγκ Κονγκ καταγράφηκε το 2016 όταν κατοικία πουλήθηκε για περίπου 268 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την Colliers International. 

Πηγή: insider.gr