Στο σφυρί ακίνητα της “Ράδιο Κορασίδης”

Επτά περίπου χρόνια μετά τη δήλωση παύσης πληρωμών της Ράδιο Κορασίδης, τα πρώτα ακίνητα της χρεοκοπημένης εταιρείας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών οδηγούνται στο σφυρί. Πρόκειται για μικρής και μεσαίας αξίας ιδιοκτησίες, καθώς η εκποίηση δύο από τα καλύτερα ακίνητα της Κορασίδης θα  εξαρτηθεί από μελλοντική απόφαση της δικαιοσύνης, που θα επιτρέψει το “ξεκαθάρισμα” του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Το διάστημα αυτό, κάθε εβδομάδα επαναλαμβάνεται η εκποίηση του οικοπέδου της Ράδιο Κορασίδης στην περιοχή Αλογομάντρα, νοτιοδυτικά της Μυκόνου, που διαθέτει τιμή εκκίνησης ύψους 150 χιλιάδων ευρώ, απέχει 2,2 χλμ. από τον Ορνό, 350 μέτρα από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, 5,1 χλμ. από το λιμάνι και 4,6 χλμ. από το αεροδρόμιο του νησιού των Ανέμων.

Λόγω της εφαρμογής της ζώνης αιγιαλού, η επιφάνεια του οικοπέδου μειώνεται από 4,2 στρέμματα σε περίπου 3,4 στρέμ., γεγονός που σημαίνει ότι το ακίνητο, που είναι εκτός σχεδίου, δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Ωστόσο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, το ακίνητο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, εάν αγοραστεί και το γειτονικό σε αυτό οικόπεδο. Το συγκεκριμένο οικόπεδο είχε αγοράσει η εταιρεία τον Φεβρουάριο του 1995 προς 28,4 χιλ. ευρώ (ή περίπου 9,6 εκατ. δραχμές).

Επίσης, το προσεχές διάστημα αναμένεται να εκπλειστηριαστούν:

– αποθήκη στο Κουκάκι, επιφάνειας 250 τ.μ. με εμπορική αξία περίπου 100 χιλ. ευρώ και αντικειμενική τιμή ύψους 70,8 χιλ. ευρώ.

-γωνιακό κατάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια με ισόγειο περίπου 90 τ.μ. και υπόγειο 44 τ.μ., που διαθέτει εμπορική αξία 129 χιλ. ευρώ και αντικειμενική αξία 86,2 χιλ. ευρώ.

-τα 2/3 εξ αδιαιρέτου ισόγειου καταστήματος και αποθήκης 51 τ.μ. (το καθένα) στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στον Πειραιά με εμπορική αξία 350,2 χιλ. ευρώ και 41,5 χιλ. ευρώ, αντίστοιχα.

-τα 2/3 εξ αδιαιρέτου ενός ακόμη ισόγειου καταστήματος και αποθήκης 53 τ.μ. (το καθένα) με εμπορική αξία 355,6 χιλ. ευρώ και 42 χιλ. ευρώ, αντίστοιχα.

– οικόπεδο στον Πύργο Ηλείας αξίας 127 χιλ. ευρώ και

-τρεις υπόγειες αποθήκες στη Ρόδο με ποσοστό ιδιοκτησίας 5,29% στην καθεμία, με συνολική αξία ύψους 83.000 ευρώ

Η εταιρεία, που αποτελούσε, κάποτε, το βασικό ανταγωνιστή της Κωτσόβολος, βρέθηκε αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα-προϊόν κακοδιαχείρισης και μη ορθολογικής εταιρικής διάρθρωσης- πολύ προτού ξεσπάσει η κρίση του 2010 με την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό των μνημονίων. Πριν από περίπου δύο χρόνια, πραγματοποιήθηκε και η εκποίηση των εμπορευμάτων της εταιρείας.

 

Πηγή: capital.gr

dimitris.delevegos@capital.gr