Στο… πλευρό του Παναθηναϊκού και η Κυβέρνηση για να υπαχθεί στο νόμο των 120 δόσεων

Με… σύμμαχο την κυβέρνηση ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να ενταχθεί στο νόμο (4496/2017) για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών που θα αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για τον σύλλογο.

Ο νόμος αυτός δίνει τη δυνατότητα στις εταιρίες να αποπληρώσουν τα χρέη τους μέσα σε δέκα χρόνια (120 δόσεις), κάτι που όπως γίνεται αντιληπτό εφόσον προχωρήσει θα δώσει βαθιά οικονομική ανάσα στην ΠΑΕ, η οποία διανύει την πιο δύσκολη ίσως στιγμή της νεότερης ιστορίας της. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα LiveSport, στην προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει οι διοικούντες έχουν ως σύμμαχο και την ελληνική κυβέρνηση. Ήδη, ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έχει αρχίσει τις επαφές με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και δεν αποκλείεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις.

Ο κυβερνητικός παράγοντας θα έχει επικοινωνία και με τον υπουργείο οικονομικών, αλλά και με άλλους δημόσιους φορείς (γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων, με το ΙΚΑ, την εφορία), αλλά και με τις τράπεζες που ανήκουν στους πιστωτές του Παναθηναϊκού. 

Εάν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να ενταχθεί στον παραπάνω νόμο, τότε θα αποκτήσει σημαντική ρευστότητα. Κι αυτό γιατί σε αυτήν την περίπτωση, το τηλεοπτικό του συμβόλαιο θα «απεγκλωβιστεί», μιας και τα συγκεκριμένα έσοδα (τουλάχιστον 3,5 εκατ. ευρώ) τόσο για τη φετινή όσο και για την επόμενη σεζόν έχουν εκχωρηθεί στην τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να αποπληρωθεί μέρος των δανείων της ΠΑΕ.

Πέρα από τις άμεσες ενέργειες του Γιώργου Βασιλειάδη με τις τράπεζες και τους φορείς του ελληνικού Δημοσίου, και οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν τις επαφές τους με τους ιδιώτες πιστωτές για την εξεύρεση λύσης. Κάτι που θα δώσει ανάσα στον σύλλογο και θα μετατρέψει σε 120 δόσεις την πληρωμή των οφειλομένων σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, εταιρίες και ιδιώτες, από τις καταγγελίες των οποίων η ομάδα κινδυνεύει μέχρι και με αφαίρεση τριών βαθμών.

Πηγή: naftemporiki.gr