Ιαν 25

Ρωσία: Έρευνες για τον εντοπισμό αλιευτικού με 21 ναυτικούς

Ένα ρωσικό αλιευτικό σκάφος με 21 ναυτικούς χάθηκε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, αφού πρώτα είχε στείλει σήμα κινδύνου, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, με τις υπηρεσίες διάσωσης να ερευνούν σήμερα  για τον εντοπισμό του.

Το πλοίο Vostok (Ανατολή) έστειλε σήμα κινδύνου σήμερα το πρωί τοπική ώρα, ενώ βρισκόταν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την ακτή της περιοχής Πριμόρσκι στην Άπω Ανατολή.

Στη συνέχεια δεν κατέστη δυνατό να αποκατασταθεί η επαφή με το πλοίο και ελικόπτερα, πλοία και ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος εστάλησαν στην περιοχή, διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, στην οποία υπογράμμισε ότι εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι εμποδίζουν τις έρευνες.

Το πλοίο μετέβαινε από το λιμάνι Ντονγκέ στην Νότια Κορέα στο Χολμσκ, στην ρωσική νήσο Σαχαλίνη, και έστειλε σήμα στις 05:30 τοπική ώρα στην Σαχαλίνη (20:30 ώρα Ελλάδος) χθες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ίντερφαξ, το πλοίο ανήκει σε μια εταιρεία που ειδικεύεται στην αλιεία καβουριών για τα οποία φημίζεται η περιοχή αυτή.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP, naftemporiki.gr