Π.Σ. ΣΥΡΙΖΑ: Κοντόφθαλμη στάση της Ν.Δ. στο Σκοπιανό

Στήριξη στις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ παρείχε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στρέφεται κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που «εμμονικά επιμένει σε μια κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική στάση, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα της χώρας».

Στο Πολιτικό Συμβούλιο επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της ευκαιρίας για την επίλυση ενός χρόνιου εθνικού ζητήματος, «το οποίο κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» επισημαίνεται και γίνεται λόγος για σταθερή προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις.  

«Η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και η εμπέδωση της σταθερότητας, της δημοκρατίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτελούν κυρίαρχους στόχους της κυβέρνησης και του κόμματος, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» τονίζεται. 

Επίσης, συζητήθηκε η προετοιμασία των εργασιών της Κ.Ε. του κόμματος η οποία αναμένεται να διεξαχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ.

naftemporiki.gr