Ιαν 23

Π. Σκουρλέτης για Σκοπιανό: Θα έλεγα στους ΑΝΕΛ να είναι πιο προσεκτικοί

Τα περί «διγλωσσίας» στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό απέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «ο κ. Καμμένος εκφράζει τη θέση του κόμματος του, όχι την κυβερνητική θέση».

«Δεν υπάρχει διγλωσσία, δεν έχει αμφισβητήσει ο κ. Καμμένος ότι η κυβέρνηση πηγαίνει με αυτή τη θέση, απλώς διαφωνεί» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον Real FΜ.

Αναγνώρισε παράλληλα πως πρόκειται για «σοβαρό θέμα» και πρόσθεσε: «Θα έλεγα στην πλευρά των ΑΝΕΛ, παρόλο που σέβομαι τη διαφορετική τους άποψη με την οποία διαφωνώ, να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους, διότι καμιά φορά δημιουργείται μια τέτοια δυναμική, η οποία υπονομεύει μια πραγματικά εθνική προσπάθεια που γίνεται τώρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι η κυβέρνηση «δεν κάνει εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις» και πως «το πλαίσιο της θέσης της είναι σαφές, δημόσιο και γνωστό». «Χαρακτηρίζει τον χώρο τουΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον μια διαχρονική συνέπεια, γιατί αυτά τα έλεγε και όταν ήταν ένα κόμμα του 3% και όχι μόνο τώρα που είναι στην κυβέρνηση. Το πλαίσιο το είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο Έθνος, έαν κανείς έχει την απαίτηση να ενημερώνει με δελτία τύπου, μέρα παρά μέρα για το τι λέγεται στις διαπραγματεύσεις, είναι αστεία πράγματα» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος σχολίασε: «Δεν ήταν μια θηριώδης συγκέντρωση, ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση, βεβαίως επί της ουσίας θα έλεγα ότι ακούσαμε πράγματα, τα οποία ακούγαμε και πριν 25 χρόνια και είναι σαν να μην έχει περάσει μια ημέρα. Αυτό δείχνει ότι αυτοί που έβαλαν τη σφραγίδα τους, οι ομιλητές, οι εκφραστές αυτού του κόσμου ότι δεν έχουν βγάλει κανένα συμπέρασμα από αυτή την 25ετή πορεία και αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό».

naftemporiki.gr