Ποτάμι: Επικίνδυνη η αναφορά Μπαζιάνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία

«Εδώ δεν είναι Βόρεια Κορέα, ούτε Βενεζουέλα»

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει το Ποτάμι την αναφορά της συντρόφου του πρωθυπουργού Μπέτυς Μπαζιάνα στη συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία».

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι… η τιμωρητική, φασιστική μπότα που προσπαθεί να σου λιώσει το κεφάλι… είναι οι δανειστές-δυνάστες… είναι εκείνοι που εκβιάζουν και οδηγούν στην ασφυξία έναν λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σεβαστουπόλεως.

Όπως προσθέτει, «και όλα αυτά να τα λέει η γυναίκα του Έλληνα Πρωθυπουργού και σύνοδος του στις χαμογελάστες του συναντήσεις με τους ηγέτες της Ευρώπης και του κόσμου! Αυτούς που τώρα αποκαλεί φασίστες και δεινάστες! Αλλά κάθε 5η Ιουλίου, όπως η ίδια τονίζει “θυμάται το δημοψήφισμα και κλαίει από νεύρα, από οργή” – προφανώς για να ξεσπάσει. Πάντως έναν χρόνο μετά το καταστροφικό δημοψήφισμα, στις 5 Ιουλίου 2016, κατά την επίσκεψή τους στην Κίνα με τον κ. Τσίπρα ήταν και εκεί μόνο χαμογελαστή».

Συνεχίζοντας, το Ποτάμι αναφέρει: «Ας πάμε όμως και στα πιο σοβαρά. Το πιο επικίνδυνο από όσα είπε η σύζυγος του πρωθυπουργού στη 4σέλιδη συνέντευξή της είναι ο ισχυρισμός της ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία”. Το ίδιο λένε και πολλά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ότι το κόμμα πρέπει να ελέγχει το δημόσιο, τη δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, τις εφημερίδες και τα κανάλια».

«Μόνο έτσι θα αποκτήσει την πλήρη εξουσία το κόμμα και όσοι βέβαια δεν συμφωνούν μαζί μας πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν από πειθήνιους κομματικούς υπαλλήλους», συμπληρώνει το Ποτάμι και καταλήγει:

«Όμως εδώ δεν είναι Βόρεια Κορέα, ούτε Βενεζουέλα. Εδώ είναι Ευρώπη και η διάκριση των εξουσιών και αποκομματικοποιημένο κράτος είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές».

naftemporiki.gr