Μαρ 27

Παραλήρημα Μπαχτσελί: Οι παππούδες αυτών που έριξαν σφαίρα εθνικής υπερηφάνειας είναι στη θάλασσα

Με λύσα προσπαθεί να κρατηθεί στο πολιτικό προσκήνιο, ο πρόεδρος του τουρκικού κόμματος MHP, μετά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, από τη μείωση δύναμης του Ερντογάν. Ο 70χρονος οπορτουνιστής, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πήγε την Τρίτη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση και θέλοντας να κερδίσει πόντους από τους Τούρκους εθνικιστές, ξεκίνησε να εξαίρει τη νίκη της Τουρκίας επί των Ευρωπαϊκών δυνάμεων, πριν από 103 χρόνια στο Τσανάκαλε. Στη συνέχεια, ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων», ασχολήθηκε με τις έρευνες φυσικού αερίου στην Κύπρο αλλά και την Ελλάδα.

«Οι έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην αντολική Μεσόγειο, αύξησε περισσότερο τη στρατηγική σημασία της περιοχής. Επευφήμησαν την κίνηση της Νότιας Κύπρου και δεν έδειξαν ίχνος ντροπής μετά τα μηνύματα καταδίκης της Τουρκίας. Το μήνυμα καταδίκης της ΕΕ, δεν υπάρχει για μας. Τι πράγμα καταδικάζουν;» είπε ο Μπαχτσελί.

Φυσικά για έναν Τούρκο εθνικιστή, ο οποίος διατυμπανίζει ότι είναι ακδημαϊκός το παραλήρημα δεν θα τελείωνε εκεί. «Ο Τσίπρας νόμισε ότι το τέρμα είναι άδειο. Αυτό το άτομο, χωρίς να ντραπεί δήλωσε πως η Τουρκία θέλει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, είπε επίσης πως η Τουρκία πυροβολεί τα πόδια της. Είχε τέτοιο θράσος. Όλος ο κόσμος ξέρει ποιοι έριξαν σφαίρα εθνικής υπερηφανειας και ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος από τους παππούδες όσων μιλούν με τέτοια λόγια», είπε επίσης με περίσσειο θράσος ο 70χρονος εταίρος του Ερντογάν στην κυβέρνηση.

 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ