Παραδεισένιο σκηνικό στα Κουφονήσια

Ανόθευτη ομορφιά στις Μικρές Κυκλάδες – Δείτε τις φωτογραφίες


Είναι δύο μικρά νησιά, δύο νησίδες που χωρίζονται με έναν στενό πορθμό, σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού. Επιφυλάσσουν όμως αξέχαστες εμπειρίες σε εκείνους που θα αναζητήσουν την ησυχία τους στις εναλλακτικές διακοπές στα Κουφονήσια. Και θα την βρουν, αν και όχι τον Αύγουστο.

Προορισμός χαλαρωτικών διακοπών, τοπία κλασικής κυκλαδίτικης ομορφιάς, στην κατά το δυνατόν πιο ανόθευτη εκδοχή της, τα Κουφονήσια έχουν μεγάλη ιστορία. Αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν πως κατοικούνταν ήδη από την Προϊστορική εποχή, καθώς οι ανασκαφές στο Επάνω Μίλι έδειξαν ζωή που τοποθετείται στα πρώτα χρόνια του Κυκλαδικού Πολιτισμού. Από το «βιογραφικό» τους δεν λείπουν και ιστορίες με πειρατές.

Το Πάνω Κουφονήσι έχει όμορφες παραλίες, όπως το Πορί και ο Φοίνικας, ενώ οι πιο πολυσύχναστες είναι μάλλον του Χαροκόπου και η Πλατιά Πούντα. Ο οικισμός της Χώρας αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Το Κάτω Κουφονήσι κατοικείται κυρίως το καλοκαίρι, ενώ αξίζει να δείτε τη γραφική εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Παναγία και χτισμένη πάνω σε αρχαία ερείπια.

Στις Μικρές Κυκλάδες περιλαμβάνονται ακόμα, μεταξύ άλλων, η Δονούσα, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά και η ακατοίκητη Κέρος.

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

 

Πηγή: newsbeast.gr