Παλαιστίνη: Τέλος για εμάς οποιοδήποτε ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Κανένα σχέδιο ειρήνης εκ μέρους των ΗΠΑ στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη δεν πρόκειται να δεχτούν οι Παλαιστίνιοι, ανέφερε ο πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, λέγοντας ότι «έχασαν την αξιοπιστία τους» με το να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Δεν θα δεχθούμε κανένα σχέδιο εκ μέρους των ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Αμπάς σε συνέντευξη Τύπου, έπειτα από τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι. Με την ανακοίνωσή τους για την Ιερουσαλήμ οι ΗΠΑ «αυτοαποκλείστηκαν» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, από την πλευρά του, είπε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ τις περιθωριοποιεί στον ζήτημα αυτό και πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί να κάνει το ίδιο και ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει μονομερώς ένα παλαιστινιακό κράτος.

«Οι Αμερικανοί έχουν περιθωριοποιηθεί, προσπαθώ να μην κάνω το ίδιο», δήλωσε ο κ. Μακρόν και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει μονομερώς την Παλαιστίνη γιατί «δεν πιστεύει» ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «αποτελεσματικό».
Πηγή: naftemporiki.gr