Μαρ 06

Ο Τσίπρας δεν θα τηλεφωνήσει -προς το παρόν- στον Ερντογάν για τους δύο φυλακισμένους

«Δεν θέλουμε να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και αναφέρουν ότι «η υπόθεση είναι υπό στενή παρακολούθηση»

Προς το παρόν δεν θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ήταν η απόφαση που ελήφθη σε κυβερνητική σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Δεν θέλουμε να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές γα το θέμα της φυλάκισης του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη και διαβεβαιώνουν ότι η υπόθεση είναι υπό στενή παρακολούθηση.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξαντλούμε όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα και τονίζουν πως έχουμε ενημερώσει την ΕΕ μέσω του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Η ΕΕ ζήτησε άμεση επίλυση του ζητήματος και επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές. 
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές, προς το παρόν δεν κλιμακώνει τις διπλωματικές πιέσεις διότι όπως αναφέρουν «δεν θέλουμε να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο».

Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν μάλιστα ότι οι πιέσεις θα γίνονται κλιμακωτά και σημειώνουν πως η υπόθεση είναι στα χέρια της τουρκικής δικαιοσύνης…

Στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρ συζητήθηκε η οικονομία, η πορεία της

αξιολόγησης και η εκταμίευση της δόσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό αναπτυξιακό momentum, για μια καλή διαδρομή εξόδου…
Πηγή: protothema.gr