Μαρ 04

Ο Πούτιν νοσταλγεί τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης

Την «κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης» θα άλλαζε από τη σύγχρονη ρωσική ιστορία, ο πρόεδρος της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή, που θεωρείται ότι θα εκτιμηθεί από τους χιλιάδες Ρώσους που νοσταλγούν το παρελθόν, λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου, τις οποίες αναμένεται ότι θα κερδίσει άνετα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

 

Σε μια συνάντηση με υποστηρικτές του από το Καλίνιγκραντ ο Πούτιν ρωτήθηκε ποιο ιστορικό γεγονός θα ήθελε να αλλάξει. «Την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης» απάντησε χωρίς δισταγμό.

Σε μια ομιλία του το 2005 ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει τη διάλυση της ΕΣΣΔ “τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή” του 20ού αιώνα. Χρησιμοποίησε επίσης τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να ενισχύσει τον πατριωτισμό και να δημιουργήσει μια νέα ιδέα της ρωσικής ταυτότητας.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, απαντώντας σε μια άλλη ερώτηση, που αφορούσε σε ποια εποχή θα ήθελε να ζει, είπε ότι του αρέσει η σημερινή. “Βλέπετε, σε παλαιότερες περιόδους, όλοι οι πρόγονοί μου ήταν δουλοπάροικοι κι εγώ είμαι πρόεδρος”, αστειεύτηκε ο Πούτιν.

 

Πηγή: insider.gr