Αυγ 13

Οι μαγικοί καταρράκτες της Ελλάδας!

Όταν η μαγεία του νερού συναντά την πυκνή βλάστηση και την άγρια ομορφιά του πράσινου, το αποτέλεσμα κόβει την ανάσα. Η Ελλάδα, μεταξύ των υπολοίπων θησαυρών της, έχει προικιστεί και με υπέροχους καταρράκτες που χαρίζουν μοναδικό θέαμα στα μάτια των επισκεπτών. 


Καταρράκτης Τζουμέρκων
Το χωριό Καταρράκτης, στη ρίζα των Τζουμέρκων, πήρε την ονομασία του από το βασικό του αξιοθέατο που δεν είναι άλλο από τους δίδυμους καταρράκτες. Σε απόσταση 7 χλμ. από το δασικό χωριό, με ύψος πτώσης του νερού 90 μέτρα, έχουν νερό σχεδόν όλο το χρόνο ενώ καλύτερη εποχή για επίσκεψη είναι η Άνοιξη με το φυσικό τοπίο τριγύρω να σαγηνεύει.

Αποτέλεσμα εικόνας για Καταρράκτης Τζουμέρκων

Αποτέλεσμα εικόνας για Καταρράκτης Τζουμέρκων

 

Καταρράκτες Νέδας
Κατά μήκος της όχθης του ποταμού της Νέδας, θα συναντήσετε πλατάνια, βελανιδιές, πυκνή βλάστηση μέχρι τη στιγμή που θα φτάσετε στις φυσικές κολυμπήθρες, όπου χύνονται καταρράκτες. Πρόκειται για έναν πραγματικό παράδεισο ειδικά για τα παιδιά, που μπορούν να κολυμπήσουν κάτω από τους θεαματικούς καταρράκτες.

 

Καταρράκτης του Λειβαδίτη
Ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων, προσεγγίζεται αρκετά εύκολα από την πόλη της Ξάνθης. Για να φτάσει ο επισκέπτης στον καταρράκτη, θα χρειαστεί να πεζοπορήσει σε ένα ήπιο μονοπάτι, «πνιγμένο» στις οξιές και τις φλαμουριές, με το θέαμα να τον ανταμείβει. Τα νερά πέφτουν κατακόρυφα από ύψος 60 περίπου μέτρων, θυμίζοντας όνειρο.

Σχετική εικόνα

 

Καταρράκτες Έδεσσας
Οι καταρράκτες της Έδεσσας έχουν το μοναδικό προνόμιο σε παγκόσμιο επίπεδο να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και μάλιστα να της έχουν δώσει και το όνομα. Η Έδεσσα δεν θα μπορούσε να λέγεται πόλη των νερών χωρίς τους περίφημους καταρράκτες, άλλωστε. Το Γεωπάρκο εκτείνεται σε μια περιοχή πάνω από 100.000 τ.μ. και σε μία διαδρομή πάνω στο βράχο για 1,1χλμ, ενώ το μέρος αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών.

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Καταρράκτες Έδεσσας

 

Καταρράκτης του Φονιά
Οι χαρακτηριστικές «βάθρες» της Σαμοθράκης είναι φυσικές πισίνες με κρυστάλλινα δροσερά νερά στις οποίες χύνονται μικροί και μεγάλοι καταρράκτες. Ο πιο γνωστός εκείνος του «Φονιά», ύψους 15 μέτρων, που είναι προσβάσιμος μέσα από ένα μονοπάτι. Ένας από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας, θα τραβήξει το ενδιαφέρον σας όποια εποχή κι αν τον επισκεφθείτε.

Σχετική εικόνα

 

Πηγή: reader.gr