Ξενάγηση στη Βοβούσα Ζαγορίου

Σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων και σε απόσταση 77 χιλιομέτρων από την πόλη των Ιωαννίνων, βρίσκεται η Βοβούσα, χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου.

Κάμερα τοποθετημένη σε drone κατέγραψε όμορφα πλάνα από την περιοχή.

Άμεσα συνδεδεμένη με τη γνήσια λαϊκή και πολιτιστική παράδοση της Ηπείρου, η Βοβούσα προσελκύει επισκέπτες και τους τέσσερις μήνες του χρόνου.

Το γεφύρι «Λα Πουντίκα» στην είσοδο της Βοβούσας και λίγο πιο πέρα η νεροτριβή, καθώς και ο λιθόκτιστος νερόμυλος, προϊδεάζει τον επισκέπτη για το τι θα συναντήσει στο χωριό.

Η ομορφιά του φυσικού τοπίου είναι διάχυτη χάρη στο πλούσιο δάσος της Βοβούσας που αποτελεί και κομμάτι του Εθνικού Δρυμού της Πίνδου, αλλά και στον ποταμό Αώο που περνάει μέσα από το χωριό.

Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, η βοή των νερών του ποταμού ήταν αυτή που χάρισε το όνομά της στη Βοβούσα.

Μια βόλτα στα πετρόκτιστα δρομάκια, στο γεφύρι στο κέντρο του χωριού και στον ναό του Αγίου Γεωργίου, κρίνεται επιβεβλημένη.

Όσοι βρεθούν στην περιοχή στις 26 Ιουλίου, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο τριήμερο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής.

Οι επισκέπτες είναι πιθανό να δουν το χωριό χιονισμένο τον χειμώνα, γεμάτο μαγευτικές αποχρώσεις την άνοιξη και το φθινόπωρο, αλλά και να κολυμπήσουν στο ποτάμι το καλοκαίρι .

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από epirustravel.eu, wikipedia