Νικολόπουλος: Πόσα έχασε το δημόσιο από το «κύκλωμα του χρυσού»;

Πόσα έχασε το δημόσιο από το «κύκλωμα του χρυσού», ποιοι έκαναν αναποτελεσματικούς ελέγχους και τι έκανε το ΕΣΡ για τους διαφημιστικούς χρόνους;


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ «ΡΙΧΑΡΔΟΣ» Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, Νίκος Νικολόπουλος, το «κύκλωμα του χρυσού», υπενθυμίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που η περίπτωση «Ριχάρδος» απασχολεί τις αρχές και ότι ο ίδιος, είχε πάλι ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο πριν πέντε χρόνια, όταν τότε, με αφορμή φορολογικό έλεγχο σε καταστήματα, είχε διαπιστωθεί πως είχαν εκδοθεί χιλιάδες αποδείξεις από αδήλωτες ταμειακές μηχανές.

Ο Νίκος Νικολόπουλος στρέφεται προς τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Πολιτικής, θέτοντας 11 κρίσιμα ερωτήματα και σημειώνοντας ότι από τότε, το 2013, «το ΣΔΟΕ έψαχνε και τίποτα δεν έβρισκε, μέχρι που η Αστυνομία προ ημερών έκανε την δουλειά της και συνέλαβε τον γνωστό από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίων».

«Με κοινοβουλευτική ευσυνειδησία είχα προειδοποιήσει κατ΄ ουσία για το όργιο των παράνομων «χρυσών» συναλλαγών, που γίνονταν κάτω από τη μύτη των ελεγκτικών (hellenicparliament.gr)

Ωστόσο, οι αρμόδιοι Υπουργοί προτίμησαν τότε να κρυφτούν μέσα στη «χρυσή» σιωπή τους. Ποιος ξέρει, γιατί υποτίμησαν τη… χρυσή ευκαιρία και δεν φρόντισαν για την εξάρθρωση του κυκλώματος» σημειώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής, που επίσης θέτει και το ζήτημα του διαφημιστικού χρόνου που πλήρωνε ο συλληφθείς  σε σταθμούς πανελλήνιας αλλά και περιφερειακής εμβέλειας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ζητάει να πληροφορηθεί εάν έχουν υπολογιστεί οι οικονομικές απώλειες για το δημόσιο από τη δράση του κυκλώματος, ποιοι έλεγχοι έχουν γίνει στα ενεχυροδανειστήρια του συλληφθέντος και με τι αποτελέσματα (έχουν επιβληθεί πρόστιμα;), αλλά και ποιοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ευθύνονται για τους αναποτελεσματικούς ελέγχους επί χρόνια.

Επίσης, ζητάει να πληροφορηθεί εάν το αρμόδιο υπουργείο γνωρίζει τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες συγγενικό πρόσωπο του ενεχυροδανειστή, εργάζεται ή εργαζόταν σε επιτελική θέση στο ΣΔΟΕ, αλλά και αν το ΕΣΡ έχει ελέγξει τα έσοδα και τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του εν λόγω ατόμου. «Οι ωριαίες ή δίωρες εκπομπές τηλεμάρκετινγκ δεν συνιστούν διαφημιστικό χρόνο που υπερβαίνει την κείμενη νομοθεσία;» αναρωτιέται, μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος βουλευτής.