Μηλιώνης – Φλώρος: Το σκάνδαλο με τη ΔΕΗ και το συμβόλαιο θανάτου

Από τις ακριβές σπουδές στο Λονδίνο και την άνετη ζωή και από το τιμόνι της εταιρείας στο χώρο της ενέργειας, ο καλοαναθρεμένος Άρης Φλώρος  βρέθηκε στη φυλακή, μεγάλο μέρος της οποίας το πέρασε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο των κρατουμένων Κορυδαλλού.

Ο 39χρονος σήμερα επιχειρηματίας μετά τις δικαστικές διαδρομές του σε εδώλια, όχι μόνο για την σκανδαλώδη υπόθεση υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, αλλά και της εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου σε βάρος δικηγόρου πρώην νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες εκτός των τειχών της φυλακής και μάλιστα με τη σφραγίδα του νόμου!

Έχοντας εκτίσει το 1/5 της ποινής του και έχοντας αποκτήσει ποσοστό αναπηρίας 67%, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και τις πραγματογνωμοσύνες για την κλονισμένη του ψυχική υγεία στο φάκελο του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, αποφάσισε την υφ όρων απόλυση του από τις φυλακές κάνοντας δεκτή την σχετική αίτηση αποφυλάκισής του.

Το σκεπτικό της αποφυλάκισής του αναφέρει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, κρίσεις επιληψίας που του άφησαν «κουσούρι» πάνω από του 65%.

Ο Άρης Φλώρος είχε επιμείνει στην αποφυλάκισή του, από την στιγμή της καταδίκης του σε κάθειρξη 21 ετών, – και χρηματική ποινή 1,5 εκατομμύριο ευρώ – ζητώντας από το δικαστήριο την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι να δικαστεί η έφεση του.

Την ίδια ώρα οι δικαστές είχαν καταδικάσει σε κάθειρξη 10 ετών τον συγκατηγορούμενο του Βασίλη Μηλιώνη, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση, δίδοντας αναστολή εκτέλεσης της ποινής και με την καταβολή εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ.

Ο ακριβοθώρητος Άρης Φλώρος πάει μέσα και ο προκλητικός Βασίλης Μηλιώνης με την ξέφρενη ζωή στα μπουζούκια και τα ακριβά αυτοκίνητα βγαίνει έξω…

Οι βασικοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των εταιρειών Energa – Hellas Power που πολιτογραφήθηκε ως ένα από τα τρανταχτά οικονομικά σκάνδαλα της τελευταίας δεκαετίας, την ώρα μάλιστα που η χώρα στροβιλιζόταν στη δίνη της οικονομικής κρίσης και υποβαλλόταν σε σκληρά μέτρα, τραβάνε πλέον δρόμους χωριστούς.

Τι κι αν οι δύο – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- χρησιμοποιούσαν πριν την αποκάλυψη της υπόθεσης ως υπεύθυνοι των εν λόγω εταιρειών έναν δαίδαλο από offshore ως «κρυψώνα» και «πλυντήριο» για τα περίπου 256 εκατ. ευρώ τα οποία εισέπραξαν από τους καταναλωτές και δεν απέδωσαν, όπως όφειλαν, στο Δημόσιο.

Τα χρόνια του συνεταιρισμού των δύο νεαρών επιχειρηματιών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Σημειωτέον ότι το δικαστήριο μαζί με την καταδίκη των εμπλεκομένων αποφάσισε να επιστραφούν στο Ελληνικό Δημόσιο 52.206.263 ευρώ, τα οποία αποτελούν τον ΕΕΤΗΔΕ, φόρο γνωστό ως «χαράτσι» στα ακίνητα. Το δικαστήριο ήταν υποχρεωμένο να αποφασίσει σε ποιο ταμείο του Δημοσίου θα διατεθούν τα 120 εκατ. ευρώ που βρίσκονταν δεσμευμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων, διέταξε ακόμη την απόδοση 5.992.040 ευρώ στο Δημόσιο για το αδίκημα της λαθρεμπορίας, ενώ στα δημοτικά ταμεία διατάχτηκε να περάσουν άμεσα όλες οι εισπρακτέες απαιτήσεις από τέλη ύψους 29.813.000 ευρώ.

Με την εξόφληση του Δημοσίου και των δήμων τα χρήματα που απόμειναν παρακρατήθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών για να διατεθούν όταν υπάρξουν οι σχετικοί τίτλοι εκτελεστότητας στον ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας -υπεύθυνος για τις πληρωμές των παραγωγών ενέργειας), και στον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Συμβόλαιο θανάτου

Ωστόσο της καταδικαστικής αυτής απόφασης σε βάρος του 39χρονου Άρη Φλώρου, ακολουθεί και μία δεύτερη πολυετή κάθειρξη, αφού με δικαστική απόφαση εμφανίζεται ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του πρώην νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην περιοχή της Πεντέλης.

Ο Φλώρος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών με συγκατηγορούμενους δύο από τους πλέον σκληρούς κακοποιούς αλβανικής καταγωγής οι οποίοι εκτελούν συμβόλαια θανάτου στη χώρα μας.

Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, οι οποίοι ανακρινόμενοι από τις αρχές είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa – Hellas Power. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η εν λόγω απόπειρα ανθρωποκτονίας ήταν πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, δεχόμενο ότι ηθικός αυτουργός της ήταν ο Άρης Φλώρος, ενώ του χορήγησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης επιβάλλοντάς του τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Είναι οι ίδιοι Αλβανοί που μέσα από τη φυλακή δίνουν εντολή στους δύο συμπατριώτες τους, να εκτελέσουν το περασμένο Φθινόπωρο μέσα στο γραφείο του τον γνωστό δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που εκείνο το διάστημα ήταν υπερασπιστής του Άρη Φλώρου.

 

Πηγή: newsbomb.gr