Με αντίποινα απειλεί η Ρωσία μετά τα πλήγματα εναντίον της Συρίας

Με αντίποινα απειλεί η Ρωσία μετά την πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησαν ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία εναντίον της Συρίας, με εντολή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ρωσία, σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού, αντέδρασε έντονα. Η Συρία, η οποία αντιστάθηκε επί χρόνια σε «μια τρομοκρατική επίθεση», επλήγη από τη δυτική στρατιωτική επιχείρηση την ώρα που είχε «μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον», δήλωσε το Σάββατο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την “Αραβική άνοιξη”, μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση», έγραψε στο Facebook η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. «Πρέπει να μην έχεις σκεφτεί καθαρά για να αποφασίσεις να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον», πρόσθεσε.

«Οι ενέργειες που έγιναν σήμερα το βράδυ στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία» δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ. «Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες», τόνισε ο Αντόνοφ.

Η επίθεση ξεκίνησε μετά τη διαταγή για «χειρουργικές» επιθέσεις σε στόχους που σχετίζονται με το χημικό οπλοστάσιο του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία που έδωσε ο Ντόναλτ Τραμπ

 

Πηγή: insider.gr