Μελβούρνη: Η αστυνομία δεν συνδέει «προς το παρόν» το περιστατικό με τρομοκρατία

Οι αστυνομικές αρχές της Μελβούρνης δεν συνδέοουν «προς το παρόν» το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της πόλης με τρομοκρατία, καθώς δεν υπάρχουν σχετικά στοιχεία.

Αυτοκίνητο SUV έπεσε πάνω σε πεζούς σε πολυσύχναστη περιοχή στο κέντρο της μεγαλούπολης της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άτομα να τραυματιστούν.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του οδηγού, ενώ έχει συλληφθεί και ο συνοδηγός του.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Flinders, στις 16:40 το απόγευμα (τοπική ώρα). Οι πεζοί κινούνταν προς και από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όταν το όχημα, ένα Suzuki SUV, έπεσε πάνω τους.

Οι αυστραλιανές αρχές κάνουν λόγο για «εσκεμμένη ενέργεια», σημειώνοντας ότι τα κίνητρα του οδηγού «είναι άγνωστα». «Με βάση ό,τι έχουμε δει, θεωρούμε ότι πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια» δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Βικτόρια Ράσελ Μπάρετ.

EURONEWS

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος των πεζών. Μάρτυρας ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3AW ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους «να πέφτουν προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η περιοχή ήταν γεμάτη με ανθρώπους που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδάκι προσχολικής ηλικίας που έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Τον Ιανουάριο, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης, σκοτώνοντας έξι. Την ώρα της τραγωδίας, ο οδηγός του αυτοκινήτου που εθεωρείτο ύποπτος για το μαχαίρωμα του αδελφού του βρισκόταν υπό την καταδίωξη της αστυνομίας.

Πηγή: naftemporiki.gr