Μαξίμου: Συμφωνία για το Σκοπιανό θα περάσει από τη Βουλή

«Αν υπάρξει συμφωνία με τα χαρακτηριστικά που έχουμε βάλει στο τραπέζι, θα έρθει και θα περάσει από τη Βουλή. Ακόμα και αν οι ΑΝΕΛ δεν τη στηρίξουν, θα τη στηρίξουν βουλευτές από το ΚΚΕ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία».

Με αυτή τη φράση κυβερνητική πηγή αποκαλύπτει στη «Ν» ότι η κυβέρνηση δεν ανησυχεί από τις ενστάσεις που διατυπώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για το Σκοπιανό και διευκρινίζει: «Η συμφωνία για το όνομα της FYROM που θα έρθει στη Βουλή θα έχει υποστηρικτές και πολέμιους σε όλα τα κόμματα, αλλά θα περάσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα με την πιο ενιαία στάση, αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

Η ίδια πηγή δεν αποκλείει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών –όπως εμμέσως ζήτησε χθες ο κ. Καμμένος που επανέλαβε ότι δε θα αποδεχθεί νέα ονομασία της FYROM με τη χρήση του όρου Μακεδονία– υποστηρίζει όμως ότι «μία τέτοια σύσκεψη θα έχει νόημα αν γίνει σε κλίμα συναίνεσης και συμφωνίας και όχι αδιεξόδου».

Σε ό,τι αφορά το αν η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πολιτικό πρόβλημα, αν οι ΑΝΕΛ τελικά δεν στηρίξουν, καθώς η συμφωνία αν περάσει θα περάσει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, απαντά: «Μία κυβέρνηση πέφτει, όταν χάνει τη δεδηλωμένη» και υποστηρίζει ότι στο Σκοπιανό το εμπόδιο είναι η ύπαρξη συμφωνίας με τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων και όχι η επικύρωσή της από την ελληνική Βουλή.

Με την ίδια βεβαιότητα η κυβέρνηση αντιμετωπίζει  και την επικείμενη ψηφοφορία της Δευτέρας για το πολυνομοσχέδιο – σκούπα, εν όψει της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης. «Ενστάσεις υπάρχουν για πολλά θέματα όχι μόνο για τη διάταξη που αφορά στην προκήρυξη της απεργίας. Το πολυνομοσχέδιο όμως θα περάσει χωρίς προβλήματα, διότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί ότι αν είναι να κερδίσουμε τον πόλεμο, ας χάσουμε και μία μάχη ακόμη. Έχουν αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να κοπεί η πορεία μας προς τον Αύγουστο και το τέλος των μνημονίων», καταλήγει η ίδια πηγή και εκφράζει την αισιοδοξία της ότι εφόσον υπάρξει εγκαίρως νέα κυβέρνηση στη Γερμανία.όπως αναφέρουν σήμερα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης από το πρωί, τότε θα μπουν σύντομα μπροστά και οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας και τα μέτρα διευθέτησης του χρέους.

 

naftemporiki.gr