Μάρδας, Φωτάκης και Σγουρίδης πήραν το επίδομα ενοικίου

Ο πρώτος φέρεται και να εισηγήθηκε την επίμαχη διάταξη – «Η δαπάνη βγήκε αλλά δεν τη χρησιμοποίησα» απάντησε ο δεύτερος που είναι εν ενεργεία αναπληρωτής υπ. Παιδείας – Πήρα επίδομα 350 ευρώ για επτά μήνες» είπε το στέλεχος των ΑΝΕΛ

Διαστάσεις ιλαροτραγωδίας και κλαυσίγελου προσλαμβάνει η υπόθεση με το περιβόητο επίδομα ενοικίου, που “έφαγε” μεν πολιτικά το ζεύγος ΑντωνοπούλουΠαπαδημητρίου, αλλά αποκαλύπτεται τώρα ότι το λάμβαναν και άλλοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται μεγάλο για την κυβέρνηση, αφού νεώτερα στοιχεία καταδεικνύουν ότι της χαριστικής διάταξης είχαν επωφεληθεί ο Δημήτρης Μάρδας, ο Κώστας Φωτάκης και ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

 

Οι δύο τελευταίοι επιβεβαίωσαν ότι είχαν κάνει αίτηση και εντάχθηκαν στη ρύθμιση, με τον κ. Φωτάκη να διευκρινίζει ότι ουδέποτε εισέπραξε τα χρήματα που εγκρίθηκαν, αφού διαμένει στο σπίτι του γιού του στην Αθήνα και ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε το ποσό που προβλεπόταν.

Ο κ. Σγουριδης είπε στον ΣΚΑΙ ότι έλαβε μόλις 350 ευρώ για επτά μήνες, αφού το ενοίκιο που πλήρωνε μηνιαίως ήταν 50 ευρώ και ότι δεν εισέπραξε το ποσό των 7000 ευρώ που είχε εγκριθεί με βάση το νόμο.

Ο κ. Μάρδας φέρεται πάντως να είναι εκείνος που εισηγήθηκε και ενέταξε τελικά τη σκανδαλώδη ρύθμιση τον Αύγουστο του 2015 στο νομοσχέδιο για το τρίτο μνημόνιο, καθώς εκείνο τον καιρό ήταν εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Οικονομικών.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη και περίπου αποσβολωμένη το θέμα, αφού εμφανίζεται να μην γνωρίζει ούτε η ίδια τι ακριβώς συμβαίνει με τους υπουργούς της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απέφυγε το πρωί της Τρίτης να διαψεύσει ότι υπάρχουν υπουργοί που έχουν κάνει χρήση της ρύθμισης, παρότι χθες, με την ευκαιρία της απομάκρυνσης της κυρίας Αντωνοπούλου είχε υποστηρίξει ότι μόνο εκείνη είχε λάβει το επίδομα.

 

protothema.gr