Λίβανος: «Ο Τραμπ θα απογοητευθεί από τις εξελίξεις στο Ιράν»

Tα κίνητρα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν είναι οικονομικά και όχι πολιτικά, γι΄ αυτό και αναμένεται σύντομα να τερματιστούν υποστηρίζει ο επικεφαλής του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι «ο Τραμπ θα απογοητευθεί, όπως και οι Ισραηλινοί και οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι που ελπίζουν σε πιο μαζικές διαδηλώσεις οι οποίες θα προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης και χάος».

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στο Ιράν και το θέμα αντιμετωπίζεται σοβαρά. Ο όγκος των διαδηλώσεων δεν είναι μεγάλος», επεσήμανε ο Νασράλα σε συνέντευξη στο φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο al Mayadeen, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και δεν συγκρίνεται με αυτό συνέβη το 2009. «Το πρόβλημα στο Ιράν τώρα δεν είναι πολιτικό όπως το 2009», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τα κίνητρα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων είναι οικονομικά εξαιτίας της κατάρρευσης κάποιων τραπεζών και της χρεοκοπίας εταιρειών.

Την απογοήτευση του ιρανικού λαού εκμεταλλεύονται τώρα εξωτερικές δυνάμεις, κατήγγειλε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ. «Η Αμερική, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία έχουν εμπλακεί στην κρίση στο Ιράν», τόνισε, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος η Τεχεράνη να «αλλάξει εξωτερική πολιτική» και να πάψει να στηρίζει «τα κινήματα αντίστασης» στην περιοχή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ