Κ. Σημίτης: Δεν συνάντησα ποτέ τον κ. Χριστοφοράκο

Ψευδείς χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τους ισχυρισμούς της τέως γραμματέως του ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, ότι είχε συναντηθεί μαζί του.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Σημίτης αναφέρει ότι δεν έγινε ποτέ καμία συνάντηση με τον κ. Χριστοφοράκο, προσθέτοντας πως οι ισχυρισμοί της τέως γραμματέως του συνιστούν το αδίκημα της ψευδορκίας.

Μάλιστα, δηλώνει πως επιφυλάσσεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 

Δήλωση για τα δημοσιεύματα που αναπαράγουν όσα είπε η γραμματέας του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου στο δικαστήριο και αφορούν την ίδια έκανε και η τέως συνεργάτιδα του κ. Σημίτη Μάνια Κωστοπούλου.

Όπως ανεφέρει:

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κ. Κώστα Σημίτη ήμουν υπεύθυνη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και όχι “ιδιαιτέρα” του. Ως εκ τούτου, δεν κανόνιζα εγώ τις συναντήσεις του κ. Σημίτη.

»Ο κ. Σημίτης δεν συνάντησε ποτέ τον κ. Χριστοφοράκο. Με τον κ. Χριστοφοράκο συναντήθηκα μία και μοναδική φορά. Στο αίτημά του να συναντήσει τον κ. Σημίτη απάντησα αρνητικά, διότι ο κ. Σημίτης δεν συναντούσε ποτέ επιχειρηματίες. Τον παρέπεμψα -όπως ήταν ο κανόνας- στον αρμόδιο υπουργό».

Σχετικά με την αναφορά της τέως γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η τέως διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του κ. Σημίτη επισημαίνει ότι διατήρησε μαζί της την ελάχιστη κοινωνική επαφή, η οποία, βεβαίως, σε καμιά περίπτωση δεν αφορούσε επαγγελματικά θέματα.

Η γραμματέας του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της Siemens Αικατερίνη Τσακάλου προσκόμισε την Πέμπτη στο δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η σύμβαση της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ το 1997, τα επαγγελματικά της ημερολόγια για τα έτη 1997 και 1998, τα οποία ουδέποτε είχαν έρθει ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς η μάρτυρας δεν τα είχε βρει νωρίτερα. 

Η κ. Τσακάλου υποστήριξε πως ο τότε πρωθυπουργός, ενόσω υλοποιούνταν η σύμβαση «8002» για την ψηφιοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ, είχε συναντηθεί με τον κ. Χριστοφοράκο τουλάχιστον έξι φορές μέσα στο 1997 στο Μαξίμου και περίπου οκτώ φορές το επόμενο έτος.

Στο ημερολόγιο της κ. Τσακάλου έχουν καταγραφεί επίσης, σύμφωνα με τη μάρτυρα, συναντήσεις και άλλων υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον τότε προϊστάμενο της, όπως αυτές με τον νυν κατηγορούμενο Θόδωρο Τσουκάτο αλλά και με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου.

Η κ. Τσακάλου ανέφερε ότι οι περισσότερες από τις συναντήσεις του κ. Χριστοφοράκου με τον πρώην πρωθυπουργό έλαβαν χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρώην προϊστάμενός της -σύμφωνα με τη μάρτυρα- συναντούσε όχι μόνο τον κ. Σημίτη αλλά και τη γραμματέα του, όπως είπε, τότε πρωθυπουργού κ. Κωστοπούλου. Ανέφερε μάλιστα πως και η ίδια είχε πάει πολλές φορές στο Μαξίμου και είχε συναντήσει την γραμματέα του κ. Σημίτη στο πλαίσιο των καθηκόντων της και σύμφωνα με τις εντολές του κ. Χριστοφοράκου «για δημιουργία καλών σχέσεων».

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ