Κώστας Ντότσικας: Ένας πολλά υποσχόμενος στιχουργός από την Πάτρα!

Ο Κώστας Ντότσικας γεννήθηκε και κατοικεί στη Πάτρα. Η σχέση του με τη μουσική και το μπουζούκι ξεκινάει κάποια χρόνια πριν με δάσκαλο τον πατρινό μουσικοσυνθέτη Θοδωρή Γεωργόπουλο που τον μύησε στην τεχνική του οργάνου.

Για λόγους υγείας ο πατρινός μουσικός και στιχουργός διέκοψε κάποια χρόνια τα μαθήματα του, η μουσική όμως πάντα τον ακολουθούσε και επανήλθε δριμύτερος και πιο δυνατός, και πάλι με τις οδηγίες του πατρινού μαέστρου.

Από εκεί και πέρα, ο πατρινός στιχουργός εντάχθηκε στο μουσικό σχήμα που ίδρυσε ο Θ. Γεωργόπουλος, το «Εν Χορδώ», αποτελούμενο από 60 μπουζούκια. Ακολούθησαν υπεροχές συναυλίες με τα πιο γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και με εμφανίσεις σε μεγάλα αθηναϊκά κανάλια. Έτσι ήρθε η στιγμή σιγά σιγά να μπει στο αίμα του πατρινού στιχουργού η σύνθεση τραγουδιών.

Εντελώς αυτοδίδακτος στο χώρο της σύνθεσης, η μία επιτυχία άρχισε να διαδέχεται την άλλη!

Το όνειρο λοιπόν γίνεται πραγματικότητα, πρώτο του τραγούδι είναι το ερωτικό χασάπικο με τίτλο «Με έρωτα», τραγουδάει ο πολύ γνωστός πατρινός τραγουδιστής Δ. Δημόπουλος, στην ενορχήστρωση ο Θ. Γεωργόπουλος, έτσι ξεκινάει ένα όμορφο μουσικό ταξίδι με πολλά υπέροχα τραγούδια σε μουσική και στίχους του πατρινού στιχουργού!

 «Να ξαναρθείς», «Ούτε ένα γεια», τραγούδησε ο Γιώργος Μπλετσάκης, δύο επιτυχίες που λατρεύτηκαν!

«Ό,τι μου κανες μπροστά σου θα το βρεις» με την Κορίνα Βρακατσέλη

«Τριαντάφυλλα» – Το απόλυτο λαϊκό τραγούδι που ερμήνευσε η Ναταλία Τζελεπάκη και έγινε αμέσως επιτυχία!

«Όρκοι και λόγια», «Στα άσπρα ντύνεσαι», «Τσιγάρο και πιοτό», «Συνάντηση τυχαία» με τον Δημήτρη Μπένο

Έρχονται ακόμα περισσότερα καινούρια τραγούδια, πάντα με την υπογραφή του πατρινού μουσικού και στιχουργού Κώστα Ντότσικα, ο οποίος φαίνεται πως διανύει μια πολύ δημιουργική περίοδο!