Κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου Παρασκευή και Δευτέρα

Σειρά κινητοποιήσεων θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή και τη Δευτέρα εργαζόμενοι και συνδικάτα, που διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, η ψήφιση του οποίου αποτελεί προϋπόθεση για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης. 

Την Παρασκευή, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, έχουν κηρυχθεί απεργίες σε διάφορους κλάδους, ενώ μαχητικές κινητοποιήσεις -με πορείες και στάσεις εργασίας- έχουν προγραμματιστεί και για τη Δευτέρα, ημέρα που αναμένεται η ψήφισή του. 

Τα κυρία ζητήματα για τα οποία έχει σηκωθεί θύελλα αντιδράσεων είναι η ρύθμιση για τις απεργίες, καθώς οι διατάξεις που αφορούν τους πλειστηριασμούς. 

Συγκεκριμένα, η απεργιακή ατζέντα έχει ως εξής: 

Παρασκευή

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. 

Μετακινήσεις

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό και οι συρμοί τραμ. Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία, λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ. 

Απεργιακή συγκέντρωση ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων και διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στην Ομόνοια. 

Δευτέρα

Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σταδημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 

Μετακινήσεις

Δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο λεωφορείων και τρόλεϊ. Αναμένεται να επηρεαστούνπτήσεις από και προς ελληνικά αεροδρόμια, καθώς θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. 

Απεργιακή συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή στη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει, 12:00 έως λήξη ωραρίου, αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

* Αποχή δικαστών και εισαγγελέων 

Το δ.σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε την αποχή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων της χώρας (πολιτικών και ποινικών), από τις 09.00 έως τις 11.00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική διαμεσολάβηση.

 

naftemporiki.gr