Καμμένος: Δεκανίκι του Σαμαρά ο Μητσοτάκης

Σχολιάζοντας την συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ και τη στάση του προέδρου της ΝΔ στο εθνικό θέμα, ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε δύο αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter που αφορούν στα γεγονότα του 1993 επισυνάπτοντας και σχετικά βίντεο.

Ειδικότερα γράφει: «Πώς περνούν τα χρόνια… Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεκανίκι του Σαμαρά. Η συνέχεια στη Βουλή…. μέσω @YouTube.

Και «Πώς περνούν τα χρόνια…. Η συνέχεια στη Βουλή…. Για να θυμηθούμε οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νέοι….».

Το βίντεο στο YouTube στο οποίο παραπέμπει ο κ.Καμμένος παρουσιάζει ρεπορτάζ του τηλεοπτικό σταθμού ANT1 υπό τον τίτλο «Εκλογές 1993: Ο Α.Σαμαράς ρίχνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Υπενθυμίζεται πως το 1990 ο Αντώνης Σαμαράς είχε διοριστεί Υπουργός Εξωτερικών στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μετά από διαφωνία με τον τελευταίο για το χειρισμό του ζητήματος της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση τον Απρίλιο του 1992.

Ακολούθως δύο βουλευτές της ΝΔ αποστασιοποιήθηκαν και προσχώρησαν στην Πολιτική Άνοιξη που είχε ιδρύσει στο μεταξύ ο Αντώνης Σαμαράς. Οι δύο βουλευτές διατήρησαν την πολιτική τους έδρας ως ανεξάρτητοι. Πρόκειται για τους Στέφανο Στεφανόπουλο, βουλευτής Ηλείας, και τον Γιώργο Συμπιλίδη, βουλευτής Κιλκίς. Έτσι, η Νέα Δημοκρατία απώλεσε τη δεδηλωμένη, έχοντας μόνο 150 έδρες στην κοινοβουλευτική της ομάδα.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τον Οκτώβριο του 1993. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η μακρόχρονη πολιτική και προσωπική ρήξη μεταξύ του Α.Σαμαρά και της οικογένειας Μητσοτάκη.

 

 

Πηγή: huffingtonpost.gr