Καλαμάτα: Εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της για 9 χρόνια

Η κατηγορούμενη, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισής της, υποστήριξε ότι προσφέρθηκε να αποζημιώσει το ΕΦΚΑ αποδεχόμενη να κατασχεθεί για λογαριασμό του εν λόγω φορέα ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας της σε περιοχή της Αττικής. Ωστόσο, η διευθύντρια της υπηρεσίας του ΕΦΚΑ στην Κυπαρισσία, καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας, δήλωσε ότι το εν λόγω ακίνητο διαπιστώθηκε -δύο φορές μάλιστα, το 2013 και το 2015- ότι δεν υφίσταται ως ιδιοκτησία της κατηγορουμένης, παρά τον ισχυρισμό που προέβαλε η υπεράσπιση ότι είναι εγγεγραμμένο στο Κτηματολόγιο.

Το στέλεχος του ΕΦΚΑ πρόσθεσε ότι η κατηγορούμενη δεν ενημέρωσε την υπηρεσία της για τον θάνατο της μητέρας της το 2002 και συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξή της κάθε μήνα μέχρι και το 2011, επικαλέστηκε δε προς τούτο και την αναλυτική κατάσταση που παρείχε στην υπηρεσία της η τράπεζα από την κίνηση του επίμαχου λογαριασμού, στον οποίο η κατηγορούμενη ήταν συνδικαιούχος με τη μητέρα της.

Η κατηγορούμενη έχει εισπράξει τα 9 αυτά χρόνια περί τα 64.000 ευρώ, για τα οποία αυτή τη στιγμή, μαζί με τους τόκους, θα πρέπει να επιστρέψει περί τα 170.000 ευρώ, δήλωσε η διευθύντρια της υπηρεσίας του ΕΦΚΑ στην Κυπαρισσία.

Πηγή: eleftheriaonline.grnewsit.gr