Ισπανία: Πάνω από 200 Αφρικανοί μετανάστες πέρασαν στη Μελίγια

Περισσότεροι από 200 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική κατάφεραν το απόγευμα του Σαββάτου να περάσουν από την μεταλλική περίφραξη έξι μέτρων που χωρίζει το Μαρόκο και τον ισπανικό θύλακα της Μελίγια, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να τραυματιστούν, όπως και ένας αστυνομικός. 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Μελίγια, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε «δέχτηκε επίθεση από έναν μετανάστη με έναν από τους γάντζους που χρησιμοποιούσε για να σκαρφαλώσει το φράχτη», με αποτέλεσμα να σκιστεί ο λοβός του. 

Τέσσερις μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ήσσονος σημασίας τραύματα.

Εικόνες που τραβήχτηκαν από κινητά τηλέφωνα και μετέδωσαν ισπανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν μια ομάδα μεταναστών να τρέχει στους δρόμους της πόλης. Τελικά μεταφέρθηκαν σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών.

Οι δύο ισπανικοί θύλακες στο Μαρόκο, της Θέουτα και της Μελίγια, που αποτελούν τα μοναδικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική, χρησιμοποιούνται συχνά ως πύλες εισόδου στην Ευρώπη από Αφρικανούς μετανάστες, οι οποίοι είτε σκαρφαλώνουν στους συνοριακούς φράχτες είτε επιχειρούν να περάσουν κολυμπώντας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Frontex, περίπου 22.900 άνθρωποι έφτασαν παράνομα στην Ισπανία το 2017, αριθμός υπερδιπλάσιος συγκριτικά με το 2016.

Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr