Ινδονησία: Παράνομο πλέον να τρώνε μαζί άνδρες και γυναίκες!

Βάσει του ίδιου νόμου θα απαγορεύεται πλέον στα εστιατόρια και άλλα καταστήματα εστίασης να σερβίρουν γυναίκες που έρχονται ασυνόδευτες στους χώρους τους μετά τις 9.00 το βράδυ


 Σχετική εικόνα

Μια επαρχία στην επαρχία Άτσε της Ινδονησίας, όπου επικρατεί σε μεγάλο βαθμό το μουσουλμανικό στοιχείο, απαγόρευσε σε άνδρες και γυναίκες που δεν είναι παντρεμένοι ή δεν συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς να γευματίζουν μαζί.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Μπιρουέν στη Σουμάτρα, το νέο μέτρο του θρησκευτικού δικαίου που εφαρμόζεται στην περιοχή έχει ως στόχο «να βοηθήσει τις γυναίκες να έχουν καλύτερη συμπεριφορά», αφού θα τις αποτρέπει από το να να πηγαίνουν σε εστιατόρια και καφετέριες χωρίς τη συνοδεία του συζύγου ή ενός άνδρα συγγενή τους.

«Θέλουμε να προστατέψουμε την αξιοπρέπειά τους, ώστε να νιώθουν πιο άνετα και να μην μπαίνουν στον πειρασμό να κάνουν κάτι που παραβιάζει τη Σαρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Η διάταξη περιλαμβάνει φυσικά και τις περιπτώσεις συναδέλφων διαφορετικού φύλου, που δεν θα μπορούν πλέον να γευματίζουν μαζί στα διαλείμματα από τη δουλειά τους.

Επιπλέον, βάσει του ίδιου νόμου θα απαγορεύεται πλέον στα εστιατόρια και άλλα καταστήματα εστίασης να σερβίρουν γυναίκες που έρχονται ασυνόδευτες στους χώρους τους μετά τις 9.00 το βράδυ. Μέχρι σήμερα, η απαγόρευση ίσχυε από τις 11 το βράδυ και έπειτα.

Η Άτσε είναι η μόνη επαρχία στην Ινδονησία, την χώρα με τους περισσότερους μουσουλμάνους στον κόσμο, όπου εφαρμόζεται ο Ισλαμικός Νόμος, με ιδιαίτερα αυστηρές και καταπιεστικές διατάξεις για τις γυναίκες.

Οι θρησκευτικές ακρότητες των φανατικών μουσουλμάνων της περιοχής, ιδιαίτερα στα απομακρυσμένα χωριά, αποτελούν καθημερινότητα, με δημόσια μαστιγώματα, διαπομπεύσεις και ξυλοδαρμούς ανθρώπων που «αμαρτάνουν». Τα «αμαρτήματα» που τιμωρούνται αυστηρά με βάση τη Σαρία περιλαμβάνουν συμπεριφορές όπως η ομοφυλοφιλία, η κατανάλωση αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια.

Πηγή: protothema.gr