Θεσσαλονίκη: Στον σταθμό «Καλαμαριά» ο Μετροπόντικας

Οι εργασίες επέκτασης της γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης συνεχίζονται, με το μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων, τον γνωστό Μετροπόντικα «Φρίξο», να φτάνει στον σταθμό «Καλαμαριά» αύριο Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Στην υποδοχή του Μετροπόντικα θα παραβρεθεί ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Σπίρτζης καθώς και το Δ.Σ της Αττικό Μετρό. Ο σταθμός «Καλαμαριά» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως.

Ο «Φρίξος», έχει ήδη διανοίξει 1.863 μέτρα σηράγγων (την απόσταση Μίκρα-Καλαμαριά), έχοντας ολοκληρώσει το 53,2% της συνολικής διαδρομής του.

Το δεύτερο μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων, η «Έλλη», έχει διανοίξει 2.220 μέτρα σήραγγας (ποσοστό 63,17% του συνόλου) και σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να φτάσει στη διασταύρωση της Νομαρχίας. Το όλο έργο της διάνοιξης των σηράγγων βρίσκεται έτσι εγγύτερα στην ολοκλήρωσή του -η οποία αναμένεται στο τέλος του καλοκαιριού του 2018- καθώς μετά απομένει ο Μετροπόντικας να φτάσει στον τελικό σταθμό της 25ης Μαρτίου, όπου η βασική γραμμή του Μετρό θα ενώνεται με την επέκταση της Καλαμαριάς.

«Φέτος, συνολικά το έργο Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς του Μετρό απορρόφησε 200 εκατ. ευρώ, γεγονός που μας καθιστά πρωταγωνιστές στην απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ» επισήμανε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε, Γιάννης Μυλόπουλος.

 

naftemporiki.gr