Μαΐ 25

Η συμμορία που τρομοκρατεί τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ τους θεωρεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο εντός των ΗΠΑ


Με ρίζες από το Ελ Σαλβαδόρ, και δράση στο Λος Άντζελες η συμμορία MS – 13, έχει σπείρει τον τρόμο στις ΗΠΑ, και έχουν γίνει νούμερο ένα στόχος των αστυνομικών αρχών.

Πρόσφατα ο Τραμπ τους τοποθέτησε σε τεράστιο κίνδυνο, και ανακοίνωσε τον πόλεμο εναντίον. Το 1980 έφθασαν στις ΗΠΑ οι πρώτοι μετανάστες από το Ελ Σαλβαδόρ, και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια κοινότητα δεμένη που τα μέλη τους προστάτευαν ο ένας τον άλλον.

Τα αρχικά MS στο όνομά της προέρχονται από τη φράση «Mara Salvatrucha», που σύμφωνα με το BBC είναι ένας συνδυασμός των λέξεων Mara που σημαίνει συμμορία, Salva, από το Σαλβαδόρ και trucha, το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει τα «αλάνια του δρόμου». Ο αριθμός 13 αντιπροσωπεύει τη θέση του Μ στο αλφάβητο.

Μέσα σε μικρό διάστημα, και ενώ η κατάσταση στους δρόμους του Λος Άντζελες είχε γίνει δραματική, κατάφεραν και δημιούργησαν ένα δίκτυο που πουλούσε ναρκωτικά και όπλα. Η φήμη τους ξεπέρασε τα όρια της πολιτείας, επειδή χρησιμοποιούσαν ωμή βία, προχωρούσαν σε ακρωτηριασμούς με ματσέτες, ενώ τα πτώματα τα άφηναν σε δημόσια θέα για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι.

Πλέον η δράση τους εξαπλώνεται σε 46 πολιτείες, ενώ έχει εισχωρήσει και στα σύνορα με το Μεξικό. Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τους έχει τοποθετήσει πάνω από τα μεξικάνικα καρτέλ και την Ιαπωνική Γιακούζα σε τζίρους, και προσπαθουν να ανακαλύψουν τη πορεία του μαύρου χρήματος από τις δραστηριότητες τους.

Η συμμορία MS ‑ 13 που τρομάζει τις ΗΠΑ

Ιδιαίτερα σκληρές είναι οι τελετές μύησης των νέων μελών. Υποχρεώνουν τα νέα μέλη σε άγριους ξυλοδαρμούς και βιασμούς αθώων ατόμων που απλά θα βρεθούν στο δρόμο τους. Κάνουν μεγάλα τατουάζ που πρέπει να βρίσκονται σε εμφανή σημείο, για να είναι γνωστό σε όλους, ότι ανήκουν στη συμμορία.

Δικαίωμα αποχώρησης δεν υπάρχει, και όποιος το επιχειρήσει καταδικάζεται σε θάνατο. 60.000 μέλη είναι η τελευταία επίσημη εκτίμηση των αρχών, ενώ φημολογείται ότι πλέον συνεργάζεται με ένοπλες ομάδες από πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Πηγή:  E-Radio.gr