Η πλουσιότερη οικογένεια στον κόσμο

Η οικογένεια Γουάλτον βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο πλουσίων της Sunday Times, ο καθαρός πλούτος της οικογένειας Γουάλτον το 2018 ανήλθε σε 128,9 δις λίρες, χάρη στην ιδιοκτησία της Walmart, που κατέχει επίσηςένα από τα μεγαλύτερα franchise, το Asda. Η κατάταξη των 100 πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο είναι μία από τις πολλές λίστες που δημοσίευσε η εφημερίδα την Κυριακή (13 Μαΐου) μαζί με τον κατάλογο των 1.000 πλουσιότερων ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εφημερίδα δημιούργησε τις λίστες υπολογίζοντας τη καθαρή αξία της περιουσίας των οικογενειών με βάση τον αναγνωρίσιμο πλούτο, συμπεριλαμβανομένων των γηπέδων, ιδιοκτησίες, άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως η τέχνη και οι ιπποδρομίες, αλλά και των μετοχών που διαθέτουν σε δημόσιες επιχειρήσεις. Οι υπολογισμοί δεν περιλαμβάνουν τραπεζικούς λογαριασμούς, τους οποίους δεν έχει πρόσβαση η εφημερίδα. Οι λίστες περιλαμβάνουν, κατά περίπτωση, συζύγους που συμμετέχουν ενεργά στις επιχειρήσεις των εταίρων τους ή χρησιμοποιούν τα περιουσιακά τους στοιχεία, καθώς και τα μέλη της οικογένειας που έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η Walmart με έδρα το Αρκάνσας είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση στον κόσμο όσον αφορά τα έσοδα, με περισσότερα από 485 δις δολάρια το 2017. Ιδρύθηκε από τον Σαμ Γουάλτον που πέθανε το 1992. Ένας από τους επτά κληρονόμους, η κόρη του Άλις Γουάλτον βοήθησε στο να μεγαλώσει ο συνολικός πλούτος της οικογένειας με την τεράστια συλλογή έργων τέχνης των 500 εκατ.ν δολαρίων και τη δωρεά μετοχών αξίας περίπου 225 εκατ. δολαρίων στην φιλανθρωπική οργάνωση της οικογένειας πριν από τρία χρόνια, σύμφωνα με τον υπολογισμό της εφημερίδας.

Ο πλούτος της οικογένειας ξεπερνάει τις πωλήσεις του Ντέιβιντ και του Τσαρλς Κοτς, συνολικού ύψους 88,9 δισ. Λιρών, του οποίου η ενεργειακή ομάδα Koch Industries είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία. Ακολούθησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Amazon και ιδρυτής του Τζεφ Μπέζος, ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, και ο θρυλικός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, αντίστοιχα.

 

Θέση – Όνομα – χώρα – Πηγή Πλούτου – Πλούτος το 2018

1 Η οικογένεια Γουάλτον- ΗΠΑ- Asda, Walmart-128,9 δισ Λίρες

2 Ντέιβιντ &Τσαρλς Κοτς- ΗΠΑ- Υπηρεσίες πετρελαίου- 88,9 δισ. λίρες

3 Τζεφ Μπέζος- ΗΠΑ- Amazon- 83 δισ λίρες

4 Μπιλ Γκέιτς- ΗΠΑ- Microsoft- 66,7 δισ λίρες

5 Γουόρεν Μπάφετ- ΗΠΑ- Berkshire Hathaway- 62,2 δισ λίρες

6 Μπερναρντ Αρναουλ και οικογένεια- Γαλλία- Πολυτελή προϊόντα- 53,3 δισ λίρες

7 Μαρκ Ζούκερμπεργκ- ΗΠΑ- Facebook- 52,6 δισ. Λίρες

8 Η αμερικανική ζαχαροπλαστική της οικογένειας Mars- 52,6 δισ λίρες

9 Αμάντσιο Ορτέγκα- Ισπανία- Μόδα- 51,9 δισ λίρες

10 Καρλος Σλιμ Χέλου- Μεξικό- Telecoms- 49,7 δισ λίρες

 

Πηγή: insider.gr