Η Πάτρα έστειλε ηχηρό μήνυμα!

Η Πάτρα έστειλε ηχηρό μήνυμα. Η δυτική Ελλάδα θα έχει τον δικό της ευρωβουλευτή στη νέα Ευρωβουλή. Διάχυτος ήταν ο αέρας της νίκης στη μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Βαρουξή στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» της Πάτρας όπου από νωρίς συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι για να του σφίξουν το χέρι. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγραφεί ο παλμός, ο ενθουσιασμός και το πλήθος κόσμου που συνέρρευσε.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο υποψήφιος παρουσίασε το όραμά του για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο, με στόχο την επιστροφή των επενδύσεων και τελικό προορισμό την ανάπτυξη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας που είχαν κατακλείσει το χώρο διέκοψαν αρκετές φορές την ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα τους

Ο κ. Βαρουξής  – άριστος γνώστης της αγοράς λόγω και της δραστηριότητάς του στο ΕΒΕ Ηλείας – με μεστό πολιτικό λόγο, με προτάσεις και επισημάνσεις ουσίας απέδειξε ότι είναι έτοιμος να εκπροσωπήσει, με αποφασιστικότητα και σθένος, την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Η Δυτική Ελλάδα όπως και όλη η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ.

Σε όλους τους τομείς υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και πλέον δεν έχουμε περιθώρια για  άλλα χαμένα χρόνια.

Η Δυτική Ελλάδα  έχει πολύ μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό. Δυστυχώ παραμένει αναξιοποίητο.

Ως πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρείας του επιμελητηρίου Ηλείας μίλησα για καθυστερήσεις. Είναι τραγικό το γεγονός  ότι υπάρχουν ακόμα σημαντικά ημιτελή έργα, όπως η σύνδεση του Πύργου με την Πάτρα.

Όπως το τι θα γίνει με το λιμάνι της Πάτρας,  της Καλαμάτας ή του Κατακόλου;

Από την άλλη δε μπορεί να μην μας απασχολούν τα μεγάλα περιβαλλοντικά έργα, όπως για παράδειγμα η διαχείριση του νερού που αποτελεί χρόνιο πρόβλημα αλλά και μία μεγάλη πρόκληση για την επόμενη μέρα.

Στα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη στις πολιτικές μας. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που δυστυχώς το έχουμε βιώσει πολύ έντονα στην περιοχή μας.

Το θέμα της παιδείας είναι επίσης πολύ σημαντικό.

Με τις σωστές κινήσεις η Πελοπόννησος μπορεί να καταστεί πόλος γνώσης, έρευνας και καινοτομίας. Και διευκρινίζω: το ζήτημα δεν είναι  πώς θα φτιάξουμε ακόμα μία σχολή για να κλείσουμε το μάτι, ενδεχομένως, σε κάποιους οι οποίοι προσδοκούν να σπουδάσουν ένα αντικείμενο στον τόπο τους.

Η  Πάτρα πρέπει να γίνει ένας σύγχρονος  τουριστικός προορισμός.

Υπερτερεί άλλων πόλεων : ο  Άγιος Ανδρέας και τα Μοναστήρια, οι  αρχαιότητες, το  Καρναβάλι, ο Οδοντωτός, οσυνεδριακός και ο αθλητικός τουρισμός, αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Με ένα σωστό συγκροτημένο και τεκμηριωμένο πρόγραμμα μπορούν και επιβάλλεται  να αποτελέσουν το  εφαλτήριο ανάπτυξης για όλη την Δυτική Ελλάδα.

Η πόλη  διαθέτει  ένα παράλιο μέτωπο 12 χιλιομέτρων (από παράλιο μέτωπο 12 χλμ, από κόκκινο μύλο έως πλαζ). Μπορεί και πρέπει να γίνει η Ριβιέρα του Ιονίου με… μπαράζ αναπλάσεων και επενδύσεων. Ο παράλιος χώρος είναι εντελώς ελεύθερος ,δεν υπάρχουν διεκδικήσεις, και με ένα Διεθνή Διαγωνισμό μπορεί να σχεδιαστεί και να ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη παραλιακή  ανάπλαση στη χώρα, που εκτός των άλλων θα δημιουργήσει και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Όσο για το νέο λιμάνι που δειλά δειλά ξεκίνησε να λειτουργεί ως Εμπορικό Λιμάνι και ήδη παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενη κίνηση πρέπει να ενισχυθεί σε υποδομές, να μειώσει τη γραφειοκρατία και να στηρίξει νέες προκλήσεις όπως τα Υδατοδρόμια, οι ολοκληρωμένες Μεταφορές  με τρένο κ.α.

Όλα τα ανωτέρω μπορούν και πρέπει να υλοποιηθούν.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κ.κ. Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσονας Φωτήλας που παρουσίασαν τον φίλο τους Λευτέρη στο κοινό και ζήτησαν από τον κόσμο να τον στηρίξουν ώστεένας πετυχημένος νέος επιχειρηματίας γέννημα θρέμμα της Δυτικής Ελλάδας να μετέχει στην επόμενη Ευρωβουλή.

Συγκινητική ήταν η ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη που μεταξύ άλλων ανέφερε  ότι «η Δυτική Ελλάδα θα στηρίξει τον Λευτέρη Βαρουξή» κι ότι «χέρι –  χέρι θα πάμε σε ευρωεκλογές και περιφέρεια»

Παρών και ο κ. Νίκος Παπαδημάτος, υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας που απευθυνόμενος στο κοινό «ζήτησε νίκη της Ν.Δ. σε όλες τις κάλπες και εκπρόσωπο στην ευρωβουλή από την δυτική Ελλάδα το Λευτέρη Βαρουξή».

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας κ. Ανδρέας Μαζαράκης ενώ το «παρών» έδωσαν ο πρώην βουλευτής Αχαΐας κ. Αθανάσιος Νταβλούρος,η πολιτευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Πανελλήνιου  Κτηνιατρικού Συλλόγου κυρία Αθηνά Τραχίλη, σύσσωμος ο συνδυασμός του υποψήφιου περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος φίλων Επιμελητηριακών και επιχειρηματιών από την Αχαΐα.