Ηλεία: Η γραφειοκρατία στερεί το σχολείο από τρία παιδιά

Με τιμωρούν επειδή αποφάσισα να αλλάξω σπίτι για να ζήσουν τα παιδιά μου μια καλύτερη ζωή, τονίζει ο 35χρονος πατέρας


Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Βασίλακας, από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα παιδιά έχουν πάει ελάχιστες φορές σχολείο στην Ανδρίτσαινα, κι αυτές επειδή προσφέρθηκαν συγχωριανοί του να εξυπηρετήσουν με τα δικά τους οχήματα. Το πρόβλημα προέκυψε επειδή  ο 35χρονος πατέρας μετακόμισε στις αρχές Σεπτεμβρίου από τον οικισμό Λιθαρό στη Δαφνούλα, προκειμένου να προσφέρει στην οικογένειά του καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, με συνέπεια να διακοπούν τα περσινά δρομολόγια μεταφοράς μαθητών.

«Με τιμωρούν επειδή αποφάσισα να αλλάξω σπίτι για να ζήσουν τα παιδιά μου μια καλύτερη ζωή. Για λίγα χλμ μακρύτερα, οι δυο γιοι μου, 4 και 7 ετών, καθώς και η 9χρονη κόρη μου, δεν έχουν πάει σχεδόν καθόλου σχολείο. Τις πρώτες ημέρες μάς εξυπηρετούσαν διάφοροι συγχωριανοί μου, αλλά τώρα λύθηκε το πρόβλημα για τα παιδιά του χωριού, οκτώ συνολικά, εκτός από τα δικά μου. Εγώ δουλεύω στο μεροκάματο κάθε μέρα από τις 6 το πρωί και δεν μπορώ να τα πηγαίνω. Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο και σωστό αυτό που συμβαίνει», επισήμανε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Βασίλακας προσθέτοντας ότι πρότεινε προσωρινές λύσεις μέχρι να βγουν νέα δρομολόγια.

«Πέρυσι και πρόπερσι τα παιδιά πήγαιναν με λεωφορείο. Φέτος πάνε όλα τα άλλα παιδιά με ταξί εκτός από τα δικά μου, επειδή μετακόμισα. Πρότεινα να συνεχιστεί το περσινο δρομολόγιο Λιθαρό-Ανδρίτσαινα και να πηγαίνω εγώ τα παιδιά στο Λιθαρό , έστω κι αν χρειάζεται να ξυπνάνε από τις 6. Μου είπαν τώρα ότι θα βάλουν νέα δρομολόγια με διαγωνισμό, αλλά μετά τις 15 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε τι θα κάνω; Θα με τιμωρούν επειδή βοήθησα την οικογένειά μου να ζήσει καλύτερα;» ανέφερε ο 35χρονος πατέρας.

Σύμφωνα με όσα τονίστηκαν από στελέχη της Περιφέρειας στην εφ.«Πατρίς», γνωρίζουν το  πρόβλημα και προσπαθούν να το επιλύσουν.

 

Πηγή: newsbeast.gr