Ιούλ 15

Ζάεφ: Η «Μακεδονία» έχει λόγους να γιορτάζει

Κουτοπονηριές από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό – «Ξέχασε» ήδη το «Βόρεια» – Πανηγύρια στη γειτονική χώρα για την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ – Συνεχίζουν την προπαγάνδα κατά της Ελλάδας


Ποιοι φίλοι μας; Ποια συμφωνία των Πρεσπών; Ποια συνεργασία; Οι Σκοπιανοί επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να καπηλευτούν τη Μακεδονία μας

Λίγες μόνο ώρες μετά το «πράσινο φως» στα Σκόπια για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στο ΝΑΤΟ, οι «γείτονες» άρχισαν ξανά τη βρώμικη προπαγάνδα κατά της χώρας μας.

Ενώ η ελληνική κυβέρνηση κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες και βοήθησε τη γειτονική χώρα να γυρίσει σελίδα και να λάβει πρόσκληση ένταξης στην Ευρωατλαντική Συμμαχία, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επιμένει να αποκαλεί τη χώρα του ως «Μακεδονία».

Προφανώς και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Θα έπρεπε να το περιμένουμε ότι οι κουτοπόνηροι «γείτονες» θα συνεχίσουν τα «ύπουλα» σχέδιά τους εις βάρος της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια πανηγυρικών εκδηλώσεων το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Μπίτολα για την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, ο «φίλος μας» Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε στο «μακεδονικό» μέλλον.

Στη δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Σκοπίων, ο Ζάεφ αναφερόταν συνέχεια στη «Μακεδονία» λέγοντας ότι έχει λόγους να γιορτάσει γιατί, όπως είπε, «πραγματοποιούμε τους κοινούς στρατηγικούς στόχους, τα κοινά μας όνειρα και τις κοινές μας ελπίδες».

Σε μια προσπάθεια να φανεί ενωτικός ενόψει του δημοψηφίσματος για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε τις γιορτές στις 15 πόλεις – για τις οποίες, πάντως, οι περισσότεροι πολίτες δήλωναν άγνοια – ως «πρόσκληση για ενότητα, με όλες τις πολιτικές διαφορές μας, για τους στρατηγικούς στόχους της χώρας μας, την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ».

«Αυτό που πέτυχε η “Μακεδονία” σε ένα χρόνο είναι επιτυχία όλων μας. Έχουμε λόγους να πανηγυρίζουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας»πρόσθεσε ο προκλητικός Σκοπιανός πρωθυπουργός.

«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες: Σήμερα τα πράγματα που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα πράγματα που μας ενώνουν. Και αυτά είναι η ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αυτές είναι οι δυνάμεις που θα μας ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον» πρόσθεσε ο Ζάεφ.

«Η “Μακεδονία” είναι μια ελεύθερη χώρα. Κάθε πολίτης αποφασίζει μόνος του τη θέση του. Καλώ εσάς και την αντιπολίτευση: Ας αποφασίσουμε το μέλλον της “Μακεδονίας”. Ας σταματήσουμε τα μίση» κατέληξε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις εκδηλώσεις είχαν τυπωθεί σημαιάκια που έγραφαν «Μακεδονία στο ΝΑΤΟ».

Τελικά, για ποια συμφωνία των Πρεσπών μιλάμε;

Πηγή: newsbomb.gr