Επικυρώνει την κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού το Διοικητικό Πρωτοδικείο

Επικυρώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο η σύλληψη και η κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού. Ο δικαστής απέρριψε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων του, αλλά και την πρότασή τους για απελευθέρωση και υποχρεωτική διαμονή σε συγκεκριμένη διεύθυνση.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου έκανε δεκτή ως νόμιμη την απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, με την οποία επιβλήθηκε κράτηση στον αξιωματικό, επικαλουμενος και την πρόσφατη προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου με την οποία ανεστάλη η χορήγηση του ασύλου.

«Εφόσον δεν είναι εφικτή η απομάκρυνσή του από τη χώρα, καθώς ο αλλοδαπός προστατεύεται από τις δικαστικές αποφάσεις, δεν παραβιάζεται το άρθρο 5 της ΕΣΔΑ», αναφέρει ο δικαστής και προσθέτει ότι «η ατομική συμπεριφορά του, όπως η παράνομη είσοδος στη χώρα, συνιστά για τη Διοίκηση σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και για την εθνική ασφάλεια».

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, το οποίο έφτασε στην Αλεξανδρούπολη με ακόμη επτά στρατιωτικούς την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, συνελήφθη με απόφαση της αστυνομίας αμέσως μετά την προσωρινή διαταγή που «πάγωσε» το άσυλο που του είχε χορηγηθεί από τη δευτεροβάθμια Επιτροπή. 

naftemporiki.gr