Επίσκεψη του Λευτέρη Βαρουξή στην Πρώτη Σερρών

Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος και αισθάνομαι δέος και σεβασμό που κατά την διάρκεια της περιοδείας, μου δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφτώ την γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενός  ανθρώπου που γεννήθηκε, μεγάλωσε, ξεπέρασε τις δυσκολίες και γαλουχήθηκε για να γίνει ένας από τους  μεγαλύτερους  σύγχρονους  ηγέτες αυτής της χώρας.

Χαίρομαι που σε αυτή την πολύ κρίσιμη και δύσκολη στιγμή για την πατρίδας μας , μου γίνεται η τιμή από την οικογένειά του να επισκεφθώ το σπίτι του εδώ, στην Πρώτη Σερρών.

 Η χώρα μας βιώνει μία πολύπλευρη κρίση, οικονομική, κρίση αξιών, ιδεών.

 Ας δυσκολευτούμε όλοι  εμείς σήμερα προκειμένου οι επόμενες γενιές να ζήσουν καλύτερα. Και θα ζήσουν καλύτερα. Η ευρωπαϊκή οικογένεια ήδη έχει προσφέρει πολλά στην Ελλάδα και έχει πολλά να προσφέρει ακόμα. Οι λόγοι δεν είναι μόνο οικονομικοί. Είναι και εθνικοί τους οποίους οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής του νομού Σερρών που είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το  καταλαβαίνουν πολύ περισσότερο. Τους ζουν!

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι με φάρο την πολιτική κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την αξιοσύνη και την καθαρότητά του, τη γενναιότητά του και το ηγετικό του πνεύμα, όλοι εμείς, με μικρά και ταπεινά βήματα, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εγγυηθούμε την μεταλαμπάδευση αυτού του πλούτου.