Νοέ 02

Εννιά προϊόντα έχουν απαγορευτεί σε διάφορες χώρες

Έχετε ποτέ σκεφτεί από τι πραγματικά αποτελούνται τα τρόφιμα που αγοράζετε από τα καταστήματα; Πιστεύουμε συχνά στις διαφημίσεις του κατασκευαστή, στη δημοτικότητα ενός προϊόντος και στο όμορφο πακέτο, χωρίς να σκεφτόμαστε τα φριχτά πράγματα που μπορεί να κρύβονται μέσα τους.

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με πράγματα που βρίσκονται σε ράφια καταστημάτων σε ορισμένες χώρες και απαγορεύονται σε άλλες.

1) Kinder Έκπληξη

Αυτή η σοκολάτα που αγαπήθηκε από πολλούς ανθρώπους απαγορεύτηκε στις ΗΠΑ το 1938. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι απαγόρευσαν την πώληση προϊόντων που περιέχουν ένα μη εδώδιμο στοιχείο. Και δεδομένου ότι αυτά τα μικροσκοπικά κομμάτια σοκολάτας μπορεί να είναι ένας κίνδυνος πνιγμού, η εισαγωγή των αυγών σοκολάτας γινόταν πάντα με δυσκολία. Ωστόσο, πριν από 5 χρόνια, οι εφευρετικοί κατασκευαστές κατόρθωσαν να παρακάμψουν το νόμο και να επιστρέψουν στην αμερικανική αγορά.

2) Τεχνητές χρωστικές

Τα τελευταία 50 χρόνια, ο αριθμός των χρησιμοποιούμενων χημικών χρωστικών ουσιών αυξήθηκε κατά 500%, προκαλώντας μεγάλη βλάβη στην υγεία μας. Αυτά τα πρόσθετα προκαλούν υπερκινητικότητα και μπορούν επίσης να αναπτύξουν αλλεργία ή να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένα τεχνητά χρώματα σε προϊόντα που εξάγονται στην Ευρώπη είτε αφαιρούνται εντελώς από το προϊόν είτε αντικαθίστανται από φυσικά.

3) Κοτόπουλο με αντιβιοτικά

jkkjk.PNG

Η παράδοση κοτόπουλου από την αμερικανική εταιρεία παραγωγής κρέατος, Tyson Foods, απαγορεύεται στην Ευρώπη, τη Ρωσία, τη Νορβηγία και την Αυστραλία. Συνέβη αφού ο κόσμος διαπίστωσε ότι ο Tyson έβαλε αντιβιοτικά, στεροειδή, αντιφλεγμονώδη φάρμακα και κεταμίνη στα πουλερικά του. Μετά την ανακοίνωση αυτών των πληροφοριών, εκπρόσωποι από την εταιρεία υποσχέθηκαν να αποκλείσουν τη χρήση τέτοιων αντικειμένων, κάτι το οποίο έκαναν τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

4) ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί)

Περισσότερες από τις μισές χώρες της Ευρώπης απαγόρευσαν τα προϊόντα ΓΤΟ το 2015 για λόγους όπως η αλλεργιογένεση, η τοξικότητα και η μείωση της θρεπτικής αξίας των προϊόντων. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όχι μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να τροποποιηθούν γενετικά, αλλά και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης.

5) Ψωμί με την προσθήκη μαγειρικής σόδας

Έχετε ακούσει ποτέ το βρωμιούχο κάλιο; Χρησιμoποιείται όπως η μαγειρική σόδα. Με τη βοήθειά του, το ψωμί παραμένει μαλακό και όμορφο για μεγάλο χρονικό διάστημα σαν να βγήκε από το φούρνο. Αλλά το βρωμιούχο κάλιο μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, δερματικά εξανθήματα και προβλήματα με την πέψη. Δυστυχώς, βρίσκεται στους περισσότερους εμπορικούς τύπους ψωμιού. Απαγορεύεται στον Καναδά, στην Κίνα και στην ΕΕ.

6) Σολομός Ιχθυοτροφείου

nmhkjh.PNG

Ο σολομός που εκτρέφεται σε ιχθυοτροφεία απαγορεύεται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα ψάρια τηρούνται σε μια ειδική αυστηρή διατροφή που περιλαμβάνει αντιβιοτικά και στοιχεία για την αύξηση της θερμιδικότητας τους. Δεν υπάρχουν υγιή συστατικά σε αυτόν τον σολομό.

7) Τρόφιμα με υποκατάστατα λίπους

Το “Olestra” είναι ένα συνθετικό υποκατάστατο λίπους και ο αριθμός των θερμίδων που περιέχει είναι μηδέν. Συχνά χρησιμοποιείται σε πατατάκια χωρίς λιπαρά που φέρουν τη λέξη “Ελαφριά (Light)”. Πιστεύεται ότι αυτό το χημικό προκαλεί πολλές αρνητικές συνέπειες για το σώμα καθώς δεν μεταβολίζεται από τον ανθρώπινο οργανισμό προκαλώντας γαστρεντερικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένης της κακής απορρόφησης βασικών βιταμινών. Τα τρόφιμα που περιέχουν olestra απαγορεύονται πλήρως στον Καναδά και την Ευρώπη.

8) Ενεργειακά ποτά

Τα ενεργειακά ποτά δεν είναι απαραιτήτως κακά ή απαγορευμένα και περιέχουν βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και άλλα υγιή συστατικά. Αλλά ορισμένοι αδίστακτοι παραγωγοί εμποδίζουν την κακή μυρωδιά αυτού του ποτού και ενισχύουν το χρώμα με τη βοήθεια βρωμιωμένου φυτικού ελαίου, BVO (E-443). Το E-443 απαγορεύεται στην Ιαπωνία και την Ευρώπη λόγω της τοξικότητάς του και υπάρχει επίσης ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και του προστάτη.

9) Γάλα

Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν πολλά διαφορετικά κόλπα για να αυξήσουν τις πωλήσεις. Για να βγάλουν περισσότερο γάλα, ορισμένες αγελάδες στις ΗΠΑ παίρνουν αυξητική ορμόνη. Η χρήση του γάλακτος από αυτές τις αγελάδες συνδέεται με τον κίνδυνο καρκίνου, τον αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και την αύξηση του επιπέδου θυρεοειδικών ορμονών. Γι ‘αυτό το γάλα απαγορεύεται στη Νορβηγία, την Ελβετία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία , και 29 άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Πηγή: newmoney.gr