Απρ 23

Εισάγουμε κρέας από Πολωνία, Ολλανδία και FYROM

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι εισαγωγές κρέατος αλλά και πουλερικών στην Ελλάδα, από χώρες όπως η Πολωνία, η Ολλανδία, η FYROM, η Ισπανία, η Νέα Ζηλανδία και η Γαλλία.

Όπως προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε το περιοδικό Meat News στο τεύχος Απριλίου, το 2017 οι εισαγωγές κρέατος (μοσχαρίσιο, χοιρινό και πουλερικών) στην Ελλάδα ανήλθαν στα 1,19 δισ. ευρώ.

Στις εισαγωγές νωπού μοσχαρίσιου κρέατος, σύμφωνα με την έρευνα του περιοδικού τα σκήπτρα κρατά η Γαλλία  εξάγοντας στην Ελλάδα το 43,85% του φρέσκου μοσχαρίσιου που ήρθε πέρυσι στη χώρα μας. Ακολουθούν η Πολωνία αλλά και η Γερμανία.

Στο χοιρινό, την πρώτη θέση κρατά η Ολλανδία και στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γερμανία. Και οι δύο χώρες κρατούν περισσότερο από το 65% της συνολικής ποσότητας εισαγόμενου χοιρινού.

Στις εισαγωγές αιγοπρόβειου κρέατος, Ρουμανία, FYROM και Ισπανία καταλαμβάνουν καλές θέσεις μεταξύ των προμηθευτών μας, όμως παραμένει ο κύριος προμηθευτής της Ελλάδας παραμένει η Νέα Ζηλανδία.

Τέλος στα πουλερικά Βουλγαρία, Ολλανδία και Ιταλία (κρατώντας και οι τρεις μερίδιο 60,5% επί του συνόλου των εισαγόμενων ποσοτήτων) αναδείχθηκαν και το 2017 οι κορυφαίοι προμηθευτές της Ελλάδας, η Ρουμανία έχασε μερίδιο ενώ το Βέλγιο ανέβηκε σκαλιά και ξεπέρασε και τη Γαλλία και την Πολωνία.

 

Πηγή: insider.gr